W czwartek wstawiam auto do podobno sprawdzonego elektromechanika. Szczerze mówiąc mam już dosyć znachorów. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Reklamy
ariel432
2008-09-08, 17:14 Brak mocy? BMW E 39 530D kombi
sokolowy po tym co zrobiłeś czujesz faktyczną różnicę w osiągach samochodu mam tu na myśli czy zaczął się zbierać od ok. 18o00 obrotów,
sokolowy
2008-09-08, 18:35 Brak mocy? BMW E 39 530D kombi
No jakoś tak by było,ale szczerze wcześniej było gorzej, mi na przykład na kompie podczas jazdy nie wyskakują żadne błędy(BMW-bardzo mało wiadomo ), więc ja też już byłem u wielu magików, jak już będziesz wiedział coś konkretnego to podziel się tą nowiną
Pozdrawiam
ariel432
2008-09-11, 19:51 Brak mocy? BMW E 39 530D kombi
Witam.
Odebrałem dziś samochód od mechanika i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Okazało się, że przyczyną braku mocy był układ "podcisnienia" . Co ciekawe istotny wpływ na to miał też układ hamulcowy który podobno bazuje na tym samym podciśieniu. Obecnie samochód zbiera się od "dołu" przyspieszenie jest powalające. Podobno kłopoty w układzie omawianego ciśnienia są częste i błędnie intrpretowane przz mechaników którzy nie mają doświadczenia z tymi silnikami. Warto zatem przyjżeć się czy samochód sprawnie hamuje. poza tym mechanik ten mówił również o zaworach doładowania tam pojawiają się błędy.
ALEKS2000
2008-10-18, 22:12 Brak mocy? BMW E 39 530D kombi
ariel432 napisał:
Witam serdecznie.
Panowie mam dokładnie ten sam problem auto do 3000 obrotów właściwie nie jedzie. dopiero poźniej dostaje mocy. Nie wiem co robić w Słupsku brakuje ludzi którzy znaliby się naa tych silnikach. podobno zawory i turbina są ok. tak wykazuje komputer.... Pomóżcie.
witam.
Miałem ten sam problem ale uzdrowiłem autko.
sposób prosty!.
wąz od podcisnienia turbiny wymien i po problemie.
autko zyje i chce sie nim jechac
koszt jakies 20zł.
Pozdrawiam
MaxPayne
2008-10-31, 20:39 Brak mocy? BMW E 39 530D kombi
mam pytanie moja 530D szla jak wół zero mocy wymienilem wszystkie filtry olej i nie dalo sie odkrecic sruby ktora trzytma ten czujnik co jest przykrecony do filtra paliwa
wiec wycielismy srubke flexa i dalismy nowa ,auto zostalo kupione w niemczech i nie jezdzilo bo uszkodzony byl zderzak i lampa dlatego nie jechaliusmy na jazde probna
kiedy juz wszystko wymienilem auto idzie jak wół poprostu nie da sie jechac po przeczytaniu tego postu odlaczylem wtyczke od czujnika na filtrze paliwa i auto ma 200KM mocy rewelacja ,pytanie czujnik? czy pompa w baku auto nie przerywa poprostu jedzie jakby ciaglo czol;g za soba po podpieciu czujnika.
Mam czujnik
EPSa nowy, zalozony i zdjety. Przebieg auta na tym czujniku okolo 10 km. W zestawie znajduje sie czujnik wlasciwy, lekko rozerwana torebka foliowa, tekturowe pudelko