Forum samochodowe » Ciężarówki » czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Autor Wiadomość
majster23

Post2015-05-28, 20:36      czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes? Odpowiedz z cytatem
Mam dwóch znajomych, którzy jeżdżą po Polsce, ale nie swoimi tirami i ładnie zarabiają. Od ciebie zależy czy chcesz na początku rozeznać rynek i popracować pół roku dla kogoś i dopiero pójść na swoje, chyba że jesteś zdecydowany. Popytaj w swoim środowisku, po znajomych jak to się opłaca.

Reklamy
psikota

Post2018-01-31, 11:51      czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes? Odpowiedz z cytatem
Trzeba się też liczyć z tym,że utrzymanie ciężarówki kosztuje. Ubezpieczenia, naprawy, części... Ostatnio Sporo się naszukałem niektórych części i znalazłem je dopiero tu http://www.lisplus.pl/

jagoda25

Post2018-04-10, 11:20      czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes? Odpowiedz z cytatem
Oczywiście, że to dobry biznes.

To, czy osiągniesz sukces zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Nikt Ci bowiem sam zlecenia nie da. Musisz szukać ofert, analizować rynek i konkurencję oraz przede wszystkim – wyrobić sobie dobre imię.

Jeżeli jeden kontrahent będzie zadowolony z Twojego transportu to bardzo prawdopodobne jest to, że przy kolejnym zleceniu Ciebie weźmie pod uwagę jako pierwszego. Co mam na myśli pisząc „dobre imię”? Po pierwsze – bądź na czas, bądź kulturalny, dostarcz towar bez uszczerbku i na początku współpracy nie proponuj wysokiej stawki kilometrowej. Nie ma nic gorszego, niż kierowca, który dopiero zaczyna, a za km bierze ogromną stawkę. Takie coś możesz zrobić jak już u jednego kontrahenta masz sporo przejechane. Gdy ten weźmie Cię za porządnego i uczciwego kierowcę (a takich niestety mało na rynku pracy…) to wtedy jak najbardziej możesz negocjować stawkę. Musisz po prostu wiedzieć ile jesteś warty na początku działalności i musisz starać się jak najbardziej. Uwierz mi, że jak się „zepniesz” to osiągniesz wiele, nawet z jedną ciężarówką (wbrew temu co pisali poprzednicy).

Mój tato tak zaczynał dwa lata temu. Dzisiaj zatrudnia dodatkowego kierowcę i ma dwa tiry, na pieniądze nie narzeka. Nawet zaczął swoje kabiny wyposażać w różne, dodatkowe rzeczy, jak np. czytnik tacho, oprogramowania dla kierowców, zaawansowane GPS-y, itd. Wszystkie produkty kupuje w tym sklepie http://www.sklep.kajtech.pl/ i jest bardzo zadowolony z jakości. Jego ciężarówka to już nie tylko ciężarówka – to miejsce, w którym kierowca czuje się jak w domu i ma dostęp do czego tylko zapragnie. Dzięki temu podróże nie są męczące.

feniio32

Post2018-07-06, 08:09      czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes? Odpowiedz z cytatem
Wiecie o tym że na stronie http://taniareklama.pl/tablice-reklamowe możecie znaleźć naprawdę ciekawe oferty tablic reklamowych. Myślę, że wiele osób zainteresuje taka oferta. Sam korzystałem z tych ofert i jestem zadowolony.

etadlor

Miasto: Wejherowo

Post2018-09-11, 16:18      czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes? Odpowiedz z cytatem
Kiedyś rzeczywiście kupno ciężarówki bardzo się opłacało, ale aktualnie duże firmy są w stanie zrzucić z rynku mniejszych graczy. Dlatego o wiele lepiej jest dołączyć do nich niż być ich wrogiem.

limet

Post2019-08-04, 16:44      czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes? Odpowiedz z cytatem
siemka witam Smile

Forum samochodowe » Ciężarówki » czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes? Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: