2009-12-03, 10:53 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
Witam! zainteresowało mnie kupn ciężarówki ponieważ słyszałem, że chętnie są one wynajmowane wraz z kierowcą przez różne firmy budowlane. Czy może ktoś wie czy to naprawdę się opłaca? Czy lepsza będzie terenowa wywrotka o ładowności 10-15ton czy może tzw. patelnie które mogą przewieść ok 25ton? Jak najlepiej zbadać rynek? Może ktoś z Was pracuje w ten sposób albo się bardziej orientuje jakie są wymagania takich firm wynajmujących tego typu pojazdy?
Reklamy
johny88
2010-05-13, 15:53 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
Ja słyszałem o takim czymś ale za to na samochody do 3,5 t. Są firmy poniekąd leasingowe i oni ci dają auto ty im go spłacasz a na okres trwania leasingu oni muszą dawać ci zlecenia na przewóz rzeczy żebyś ty był w stanie spłacić to auto, ale nie dadzą ci gwarancji że będziesz miał na tym jakiś zarobek więc mysle ze to bez sensu ... sam o tym kiedyś myślałem
Easy
Hyundai
Getz
Miasto: Bardo
2010-05-13, 16:18 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
Ja osobiście jestem w trakcje kursu na kategorię C i myślę już nad CE, najpewniej zdecyduję się na pracę kuriera lub przewoźnika, w drugim przypadku wywóz drewna z lasu. Jak masz kategorię B i chcesz zacząć zarabiać, zdecyduj się na zakup jakiegoś VW Transportera i zatrudnienie jako kurier, wyjdziesz na tym bardzo dobrze.
krzysztofk
2010-07-15, 08:30 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
ja uwazam, ze to dobry biznes. Przynajmniej ja na tym dobrze wyszedlem, ale trzeba znalezc dobra oferte-samochod niezajezdzony, a z drugiej reki, wiec tanszy. ciezko, ale trzeba sieuzbroic w cierpliwosc, posiedziec troche, no i wiadomo allegro, jakies katalogi, moze gieldy
KamiLM
2010-11-01, 21:06 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
Powiem tak, kiedyś to był to opłacalny biznes na jedna ciężarówkę ale w teraźniejszych czasach jest tego masa więc w grę wchodzą firmy mające co najmniej 10 tirów.
Pozdrawiam
icer
2011-03-19, 16:02 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
Jeśli jestes transportowcem nie ośmieszaj się mówiąc na każda Cięzarówkę TIR bo Seicento Van , transporter,czy nawet blaszanka może być TIR-em... Nie wszystkie kobiety są prostytutkami, Twoja żona,matka,czy córka chyba nie jest prostytutką? Tak samo wszystkie cięzarówki nie są TIR-ami a jedynie wyjatki,znikoma ilość.. Na tak poważanym forum dla specjalistów chyba nie nalezy uzywac okresleń osób,które w ogóle się nie znają na transporcie samochodowym i popełniaja wyraźne błedy z niewiedzy ośmieszajac się tym sposobem... Znałem takie osoby,wyrazały się a jakże bardzo elokwentnie,ale jak juz zapytałem o znaczenie słów,które uzywały było z tym gorzej... Więc skoro nie znamy znaczenia danego słowa nie używajmy go w dodatku niepoprawnie,bo osmieszamy się na łamach trak profesjonalnego i kierunkowego forum okazujac brak profesjonalizmu i wiedzy w tym kierunku...
Exedy24_pl
2012-03-24, 19:28 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
zależy do czego ci ta ciężarówka bedzie potrzebna. Bo jak handlujesz na bazarze i przewozisz pare kilo żeby sprzedać to bez przesady, jak jakaś firma materiały budowlane czy coś jeżeli nie zmieści się do np. Meska Benza. Ale dobrze się zastanów wszystkie plusy i minusy
Gustavo
2013-05-08, 14:01 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
Użycie słowa tir w języku polskim jako określenie każdego, dużego samochodu ciężarowego, służącego do przewozów na trasach międzynarodowych, jest również poprawne.
źródło wikipedia
Z jedna ciężarówką tez zarobisz, jako współpracownik, kwestia uzyskania zamówień.
Przed zakupem warto sprawdzić rynek i możliwość ewentualnej współpracy.
pawzdu12
Opel
Corsa
Miasto: Kraków
2013-07-05, 08:57 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
jest to bardzo dobry pomysł na własny biznes trzeba tylko wszystko odpowiednio zaplanować i ustawić powodzenia!
brabus
2014-10-07, 11:32 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
Podobno obecnie to już wcale nie taki dobry biznes. Za duża konkurencja i ceny paliwa.
Szybkiszybszy
skoda
octavia
Miasto: Warszawa
2015-03-19, 22:50 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
Kiedyś się opłacało. Miałeś stara i miałeś forsę. Teraz nędza. Jest dużo firm i wygryzają gościa co ma 1 lub 2 samochody. Lepiej pójśc do jakieś państwówki to zawsze człek może pojedzić na sprzęcie jaki kocha i nie martwi się czy jutro będzie miał kasę.
Kingaa1
2015-03-25, 10:18 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
KamiLM napisał:
Powiem tak, kiedyś to był to opłacalny biznes na jedna ciężarówkę ale w teraźniejszych czasach jest tego masa więc w grę wchodzą firmy mające co najmniej 10 tirów.
Pozdrawiam
Dokładnie zgadzam sie z tym
Dany14
Dacia
Loogan
2015-03-25, 18:28 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
Szybkiszybszy napisał:
Kiedyś się opłacało. Miałeś stara i miałeś forsę. Teraz nędza. Jest dużo firm i wygryzają gościa co ma 1 lub 2 samochody. Lepiej pójśc do jakieś państwówki to zawsze człek może pojedzić na sprzęcie jaki kocha i nie martwi się czy jutro będzie miał kasę.
Ale w taki sposób nic się nie osiągnie. To trzeba od razu sobie powiedzieć.
krole
2015-04-10, 14:16 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
jesli masz glowe na karku to dobry biznes!
pavel90
2015-04-30, 11:19 czy warto kupić ciężarówke? czy to dobry biznes?
Dzisiaj to chyba nie do końca, skoro Niemcy wprowadzili przepisy o płacy minimalnej i coraz mniej się opłaca.