Trochę tu prawdy i trochę bzdur. Mam coś takiego i jeszcze nigdy nie udało mi się przekroczyć w mieście 8l, a nie jestem delikatny z p*em gazu. Żeby auto przyśpieszało tak, jak wolnossące wyroby spod znaku VW, czy FORDA, trzeba by chyba zaciągnąć ręczny. Swoją robię 210 km/h, dokładnie tyle samo, co 150-konnym Focusem 1,5 Ecoboost (wg GPS). Silnik jest cichy, elastyczny i ekonomiczny. Dobre są również hamulce. Zawieszenie jest słabszą stroną auta. Wkurza brak RDS, domykania szyb, sposób otwierania bagażnika. Generalnie jednak cena do tego co auto reprezentuje jest OK. Kupiłem Comforta za 67 000. Za podobnie wyposażonego Focusa z turbiną wołali min 80 000 a za gołego golfa 77 000. Min. 10 000 za turbinkę i kłopotliwy dwumas, to przesada. Poza tym w porównaniu z Elantrą są ciasne. Do Toolboxa: Zapakuj do tego Golfa 5 osób z bagażem i wtedy wystartuj do tak samo obciążonej I30-ki. Ponadto 10 l mieszaniny benzynki z olejem na setkę gwarantowane. No i żywotność tych silników to sprawa losowa. Właśnie z doładowanego benzyniaka się niedawno przesiadłem, bo nie nadążałem do dystrybutora. Pozdrawiam
Co wy sciemiacie z tym spalaniem. Tym autem jeżdżę już ponad 2 lata większośc po zakorkowanej W-wie. Max jaki osiągnąłem to 8L/100 - jazda wyłącznie, powtarzam wyłącznie po mieście przejazdy przez centrum rano i po godz 17. W trasie W-wa - Gdansk prędkości od 90 do 140 spalanie wyszło 6L/100. Średnie spalanie mieszane w-wa + wyjazdy za miasto to 7,2L/100. Auto bardzo wygodne, dużo miejsca z przodu i z tyłu, bardzo dobre lusterka boczne, spory bagażnik, aby mocno przyspieszyć trzeba podkręcićna 4tys obrotów - wtedy idzie b.dobrze. Minusy - brak rds, trochę kanapowe zawieszenie (jest komfortowe, dla mnie za bardzo, wcześniej miałem focusa). Auto warte swojej ceny , auto bardzo ładne i wyróżniające się na ulicy. Klima dobrze chłodzi, nagrzewa się szybko, fotele wygodne, jak dla mnie za duża kierownica (taka troche amerykańska)