To dobre podejście. Prosta zasada po co przepłacać i jeszcze dawać państwu kasę jak policja zatrzyma i wlepi mandat. Jestem ciekaw gdzie dokonałeś naprawy. W jakimś małym czy dużym serwisie? Pytam się, bo o dobrego mechanika samochodowego albo serwis nie jest łatwo.
Reklamy
ronzirejour1983
2016-02-08, 12:03 Mandat a szyba
To już zalezy od policji. Jak będa zlosliwi, to jak najbardziej możesz liczyć na mandat. Lepiej pojedź do dobrego warsztatu, bo takie rzeczy można bardzo prosto usunąć, a jak peknięcie nie jest duże, to nie będzie to jakoś specjalnie drogie...
Link wycięty, admin.
jerzy_gros
2017-12-03, 20:30 Mandat a szyba
Mam podobne zdanie co kolega wyżej. Jeden nie zwróci nawet uwagi, a drugi się przyczepi i bedzie robić problem. Nie wiem, czy za pęknięcia przypadkiem nie zabierają dowodu rejestracyjnego. Ja bym w sumie nie ryzykował.
Malgoska
2018-03-19, 15:48 Mandat a szyba
Tez niedawno dostałam mandat za szybę, ale nie zatrzymali mnie, bo samochód był zaparkowany pod galerią i włozyli mi świstek za wycieraczkę. Ale czytałam tutaj:
https://zaplacmandat.pl/warto-wiedziec/kiedy-moze-dojsc-do-uchylenia-mandatu ze mozna się starać o uchylenie mandatu. Ktoś próbował? Da się, czy raczej nie ma sensu? Dodam tylko ze na mojej szybie było małe wgniecenie, ani śladu po pajączku
Negocjato_pl
2018-06-19, 10:56 Mandat a szyba
Wszystko zależy do danej sytuacji, można nawet starać się o odszkodowanie i akurat pod tym względem służymy swoją pomocą bo to właśnie jest naszą specjalizacją
dk2591
Miasto: Rzeszów
2018-06-22, 12:34 Mandat a szyba
MOżesz zawsze powiedzieć,że dopiero co kamyk uderzył
Ale faktycznie mandat można dostać, mi przeglądu nawet nie podbili a była ryska na 5 cm
Jest możliwość klejenia szyby, ale czy na długo będzie...
helpik24.pl-sklep medyczny
Negocjato_pl
2018-06-27, 10:41 Mandat a szyba
W teorii można tak powiedzieć, to samo dotyczy np: przepalonych żarówek w samochodzie, jednak pytanie czy warto? Chodzi o wspomniane bezpieczeństwo zarówno nasze jak i pasażerów, podróżowanie z odpryskiem na szybie na pewno nikomu nie służy, pamiętajmy o tym.