Forum samochodowe » Opel forum » Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY!
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY!

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Autor Wiadomość
tom100

Post2009-01-20, 23:28      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
do kolegi od omegi...przed remontem silnika mialem to samo przede wszystki sprawdz czy nie bierze oleju ja mialem podobnie ciagnela sie za mna niebieska smuga i okazalo sie ze pierscienie byly zle zalozone i puszczaly olej moze to jest przyczyna...

Reklamy
franiu

Post2009-01-22, 23:35      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
ja w oplu omedzie mialem to samo, wymienilem sonde lambde i teraz gitara:D moze podobnie jest u Ciebie. Pozdro

MitsubishiLancer1995

Post2009-01-25, 14:48      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
mialem cos podobnego w omedze,zapalala sie kontrolka z piorunem,auto albo gasło albo skakaly obroty,przyczyny nie znalazlem,ale ten sam problem pojawil sie w astrze 1.6 95 r,15 mechaników i 15 przyczyn,okazalo sie ze sonda poszla,

tom100

Post2009-01-27, 01:17      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
dzieki panowie tez o tym myslalem wiec ja wymienie jak nie wymienie to sie nie przekonam!!!!!!!!dzieki za pomoc pozdro.........

tom100

Post2009-01-27, 01:25      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
jeszce jedno pytanie sonde kupowaliscie orginalna czy zamiennik bo slyszalem ze zamienniki nie maja odpowiednich parametrow i porostu nie dzialaja o orginal kosztuje prawie 500 zl zamiennik 85 wiec jest spora roznica???????????

franiu

Post2009-01-30, 23:01      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
ja kupowalem oryginalna zaplacilem do omegi prawie 600 zl ale oplacalo sie jak narazie wszystko gra. Mysle ze na takie rzeczy warto wywalic wiecej kasy i miec pewnosc pozdro

tom100

Post2009-01-31, 02:20      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
dzieki franiu nie pocieszyles mnie bo nie wiem czy to to akurat jest zepsute i koszt nie cieszy mnie to ale coz jak trzeba to trzeba..pozdro

mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-03-04, 01:29      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
koledzy!!po pierwsze czytajac te wszystkie posty to kazdy o czyms innym wspominał i o czymc ciekawszym mniej lub bardziej!! jeden z kolegów slusznie zwrócił uwage na filtr paliwa o którym sie czesto zapomina ze jest..... ale nikt nie zwrócił uwagi na to iz moze byc uszkodzony czujnik połozenia wału.... znikanie iskry moze byc spowodowane własnie tym!!jak sie nagrzeje troszke to czujnik moze dostawac przebicia i auto bedzie gasło....
co do tematu sondy lambda to latwym sposobei na pewno tanszyn jest jej odpiecie.... wtedy komputer przyjmuje wartosci usrednione.... czyli bedzie chodzic ale nie tak jak ze sprawna sada poniewaz cały czas skład mieszanki sie zmienia a on nie ma skad pobierac informacji wiec dlatego chodzi wtedy na wartosciach usrednionych!!a co do kwestki komputerów w autach to prosze pamietac ze komputer to jest ostatnia rzecz która sie psuje w aucie.... oczywiscie sa wyjatki ale to musiało nastapic jakies przpiecie albo ktos cos grzebał bo komp sam z siebie prawie nigdy nie pada!! zaznaczam prawie!!!no dobrze mam przerobione juz cztery powody nie sprawnosci.... a zastanawiał sie ktos nad immobilajzerem...... albo nad czujnikiem HALLA w aparacie zapłonowym..... jezeli masz jakies pytania to moze kazdy dzwonic 880 638 681

Agisss

Post2009-05-09, 18:16      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
Witam Panów, widzę, ze nie tylko ja mam z tym problem, moje auto również gaśnie w czasie jazdy. Mam opel astra 1996 1,4 benzyna, gaz. zaczęło się od bardzo częstego gaśnięcia na benzynie. Odpalał przejechał jakieś 200, 300 metrów i zapalały się wszystkie kontrolki silnik gasł, po przełączeniu na gaz, jechał bez problemu. Oddałam do mechanika wymienił mi filtr i autko zaczęło jeździć na benzynie wyłączało się ale bardzo rzadko, w trasie jechało bez problemów za to na gazie po dłuższej jeździe zaczął się wyłączać. Dwa dni po wymianie filtra auto przestało mi odpalać i jeździć na benzynie, teraz jeżdżę tylko na gazie. Dziś w trasie zauważyłam, ze samochód gaśnie w momencie hamowania z dużej prędkości, przy hamowaniu silnikiem wszystko było ok, ale jak hamowałam normalnie od razu mi się wyłączał. Drugi problem, nie wiem czy związany z tym, to to że od momentu kiedy zaczął mi gasnąć, mam wrażenie że auto się przegrzewa. Czasami po przejechaniu kilku kilometrów jest straszny smród z silnika tak jak po ostrym przygazowaniu go, silnik jest bardzo ciepły, a kontrolka dochodzi mi do 100, przy jeździe w trasie tego problemu nie ma. Jeżeli chodzi o kontrolkę która dochodzi do 100 zauważyłam, że tak się dzieje w okresie wakacyjnym gdy jest ciepło, zimą nie ma tego problemu, tylko skąd ten smród??? Wcześniej tego nie było. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

piotrek1504

Post2010-01-19, 10:35      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
panowie a sprawdziliście katalizator ? To też może być powodem - ja miałem taki przypadek w F-ce wywaliło mi bebechy zapchało wydech i autko ie po prostu dusiło i gasło .

dorko

Post2010-02-12, 22:19      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
Wtam wszystkich ja też mam problem z paleniem asterki 1.4 benz. podczas jazdy czasami przerywała następnie wchodziła na obroty i było ok i tak przez kilka dni. Teraz mnie scholowali bo podczas jazdy zgasła i lipa jak cholera. Nie daje iskry na świece - tyle co mogłem dzisiaj sprawdzić. sprawdziłem iskrę na aparacie i cewce i nic. help !!!

dorko

Post2010-02-12, 22:20      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
Wtam wszystkich ja też mam problem z paleniem asterki 1.4 benz. podczas jazdy czasami przerywała następnie wchodziła na obroty i było ok i tak przez kilka dni. Teraz mnie scholowali bo podczas jazdy zgasła i lipa jak cholera. Nie daje iskry na świece - tyle co mogłem dzisiaj sprawdzić. sprawdziłem iskrę na aparacie i cewce i nic. help !!!

kogut

Post2010-04-09, 13:24      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
tom100 napisał:
pomocy!!!!!!mam astre 1 -1,6 16 v i podobny problem gasnie bez przyczyny i czasami szarpie samochodem tak jakby nie dochodzilo paliwo . gasnie w roznych sytuacjach np gdy jade szybko i gwaltownie zwalniam albo jak poprostu samochod jest na wolnych obrotach bez dodawania gazu ...wymienilem pompe paliwa bo czytalem na forum ze to moze byc to niestety jest troche lepiej ale to jeszcze nie to ....wspomne jeszcze ze auto jest po remoncie silnika planowalem glowice ,czyscilem zawory i silniczek krokowy,wymienialem pierscienie itd.....wspomne jeszcze ze szarpie samochodem przy redukcji biegow......bylem u elektryka niczego sie nie dopatrzyl mechanik tak samo....dodam jeszcze ze nie mam gazu jezdze tylko na benzynie....blgam pomocy nie mam juz sily do tego auta a nie chce sie go pozbywac........

Jakbys opowiadał moją historię o tym samym samochodzie Very Happy Mam dokładnie to samo. Nie ważne czy jedziesz wolno czy szybko. Ostatnio jadać w terenie nie zabudowanym z 90km/h zaczyna trząść tak jakby wrzuciło się niski bieg i albo na szybkości wrzucam niski bieg kiedy on tak szarpie i jade dalej i znowu się rozpedzam albo nie zdaże i gasnie silnik. To to była sytuacja z wieksza predkoscią, wiekszymi obrotami itp. To samo jest z nizszymi obratami i z mniejsza predkością. Wieżdzając na myjnie wczoraj na 2 nagle zaczął szarpać i tak samo zgasł(nie zdązyłem 1 wrzucic ;o). Nie wiem co może być tego przyczyną.

zuza_ewa

Post2010-05-16, 10:47      Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Odpowiedz z cytatem
Cześć wszystkim!

Ja mam problem z gaśnięciem mojej astry już od pewnego czasu i nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna.. Już mam tego po prostu dość. Jutro jadę do kolejnego mechanika, ciekawe czy zdiagnozuje problem.

Mam astrę 1.8 benzyna/gaz 1993rocznik.

Gaśnie w korkach temperatura silnika rośnie do 100 stopni, zapala się kontrolka check engine, szarpie i nierówno pracuje. Gaśnie i ciężko jest żeby go od razu odpalić, a jak się go już odpali to znowu gaśnie i tak w kółko,na prawdę niedługo w tak młodym wieku przez ten samochód osiwieję.. Są też takie momenty kiedy się rozłącza i sam załącza... tzn. traci moc nie jedzie a po chwili znów jedzie.

Nie wiem co to może być, w samochodzie pojawia się smród gazu i jest bardzo gorąco.

Czy przyczyną może być alternator bądz akumulator?
Byłam już u tylu mechaników,że już sama nie wiem co jest grane.

Forum samochodowe » Opel forum » Opel Astra 1 GL gasnie bez przyczyny po chwili pali POMOCY! Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: