2009-02-21, 19:56 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ
WITAM WAS WSZYSTKICH!!!!! CHCIAŁEM WYGŁOSIC WSZEM I WOBEC NEGATYWNA OPINIE I SERVISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ!!JEST TYLKO JEDEN SERVIS W B-B!!18.02.BR.ODEBRAŁEM ZAMÓWIONE WCZESIEJ PIERSCIENIE DO NISSANA PATROL-A GR.3.0Di 2001R.ZA PIERSCIENIE NA 4CYLINDRY ZAPŁACIŁEM PRAWIE 1700ZŁ(to juz cena po znizce jako ze na warsztat) NORNALNIE WYCHODZIŁO PRAWIE 1800ZŁ.!! DOSTAŁEM PUDEŁKO BRUDNE ODPAKOWANE I ZAKLEJONE PONOWNIE TASMA ZÓŁTĄ MALARSKĄ.... DRAMA!! ALE TO TYLKO PUDEŁKO... PO DOJECHANIU NA WARSZTAT I OTWARCIU PUDEŁKA ZATKAŁO MNIE.... DOSTAŁEM PUDEŁKO OKLEJONE TASMA MALARSKA BRUDNE OD ŁAP MECHANIKA BRUDASA TO JESZCZE BYŁY PIERSCIENIE ODPAKOWANE Z ORGINALNEJ FOLII.... RECE MI OPADŁY!!! ALE TO NIE KONIEC.... WYCIAGŁEM JEDEN PIERSCIEN I WŁOZYŁEM DO CYLINDRA... I TU ZNOWU ROZCZAROWANIE.... NIE TE PIERSCIENIE!!LUZ NA ZAMKU JEST WIEKSZY NA NOWYCH PIERSCIENIACH NIZ NA STARYCH.... STARE PIERSCIENIE PO WŁOZENIU MAJA OKOŁO 1mm.LUZU A NOWE PONAD 3mm.MOZE I NAWET 4mm..... WRACAM SIE DO NISSANA I MÓWIE ZE TO NIE TE PIERSCIENIE PO CZYM SŁYSZE ZE TO SA TAKIE JAK MAJA BYC I ZE PO NR.VIN. WSZYSTKO SIE ZGADZA ITD. I ZE ONI MOGA TYLKO ZAMÓWIC KOLEJNE ALE TO PRZYJDA TAKIE SAME ITD..... WPIERW KOLES CHCIAŁ ZROBIC MI KOREKTE I ZWRÓCIC KASE ALE ZDZWONIŁ DO KIEROWNIKA I NAGLE PO TEL.KOREKTY SIE JUZ WPROWADIC NIE DAŁO... RECE MI OPADŁY!!!POJECHAŁEM RAZ JESZCZE TO SPRAWDZIC W WZYSTKO POMIERZYC..... WYCHODZIŁO WSZYSTKO TAK SAMO!! SR.CYL.96 (DOKŁADNIE 95,7mm) ZABRAŁEM TŁOK PIERSCIENIE I POJECHAŁEM RAZ JESZCZE I WCZESNIEJ ZROBIŁEM ZDJECIA PO WŁOZENIU PIERSCIENI DO CYL.NOWEGO I STAREGO I NA ZDJECIU NAWET WIDAC ZE STARY JEST CIASNIEJSZY NIZ NOWY I POKAZUJE TO GOSCIOWI OD CZESCI PO CZYM SŁYSZE OD NIEGO ZE ON SIE NA TYM NIE ZNA!!TO MU POWIEDZIAŁEM ZE MOZE SIE POWINIEN WRÓCIC DO SZKOŁY I POZNAC PODSTAWOWE ZASADY DZIAŁANIA SILNIKA...... PYTAM SIE GO ZEBY MI SPRAWDZIŁ JAKA JEST NOMINALNA SREDNICA CYLINDRA W TYM SILNIKU... ODP.JA TAGO NIE WIEM I NIE DA SIE TEGO SPR.
PYTAM SIE... TO MOZE JEST PAN W STANIE USTALIC JAKA JEST SREDNICA NADWYMIAROWA CYLINDRA.... ODP. JA MAM TYLKO TE PIERSCIENIE I INNYCH NIE MA!!
DZWONIE DO ZNAJOMEGO I W JEDNYM TEL.KTÓRY TRWAŁ 2MIN.USTALIŁEM ZE NOMIN.SR.CYL.WYNOSI 96mm. ZE SA DWA RODZAJE TŁOKÓW (CHYBA 0.30 I 0.50... JA MAM 0.50)CO SERVIS SIE MNIE NEWET OTO NIE PYTAŁ JAKI JEST TŁOK!! ZE WYSTĘPUJĄ NADWYMIARY I ZE ON JEST MI W STANE TE PIERSCIENIE ZAŁATWIC ZA 590 ZŁ. A NIE ZA 1700.... !!! OLEWAJA KLIENTA TOTALNIE!!BRAK JAKIEJ KILWIEK DYSCYPLINY ZE STRONY SERVISU I CHECI DOJSCIA DO PRZYCZYNY BŁEDU.... BRAK JAKIEJ KOLWIEK CHECI NAPRAWY TEGO BŁEDU... ANALIZY CZEMU TAK SIE STAŁO ITD. MOZE KTOS SIE POMYLIŁ I PRZEŁOZYŁ PIERSCIENIE NP.Z 2.8 DO PUDEŁKA GDZIE MAJA BYC PIERSCIENIE DO 3.0.... NIE WIEM CZEMU TAK SIE STAŁO I SKĄD POMYŁKA ALE POSTAWA SERVISU MNIE ZASKOCZYŁA TAKIM PODEJSCIEM DO MNIE JAKO KLIENTA.... WSZYSTKO BYŁO PIEKNIE ŁADNIE SLONCE SWIECIŁO DO MOMENTU GDY CHCIAŁEM WYMIENIC PIERSCIENIE ALBO JE ODDAC..... W TYM MOMENCIE ZESZŁY SIE CHMURY I ZACZĄ PADAC DESZCZ!!!! ALE W PONIEDZIAŁEK POGADAM Z KIEROWNIKIEM SOBIE!!! A JAK NIE TO WYKONAM TEL.DO WŁASCICIELA I JAK TAM WPADNIE BO BEDZIE CIEKAWIE.... BO KOLES TO RACZEJ TYP Z KTÓRYM NIE CHCIAŁO BY SIE MIEC NA PIEŃKU.... ALE TO JEST JESZCZE WSZYSTKO PIKUS.... GORZEJ BEDZIE JAK PO BORÓWE ZADZWONI.... OSTATNIO TO LEKARZA ZBIŁ NA IZBIE PRZYJEC BO NIE CHCIAŁ MU BADANIA PRZPROWADZIC NA MIEJSCU TYLKO ZA JAKIS USTALONY TERMIN... BADANIE BYŁO ZROBIONE ZA 15 MIN. :lol: JAK BY KTOS WIEDZIAŁ CZYM SIE BRONIC W SERVISIE TO PISZCIE NA MAILA!! Arczan84-24@o2.pl
2009-02-21, 23:59 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ!!!!! PRZECZYTAJ!!
kolega chyba nie doczytal tego co napisałem....
było wszystko zamawiane z nr.VIN.samochodu.... a dostałem co innego!!! na oko widac ze pierscienie sa mniejsze.... moja dziewczyna nie badac mechanikiem ale majac jakies pojecie w tym temacie to nawet widzi róznice ze nowe pierscienie maja mniejsza srednice niz stare...
oooo wiem co zrobie.... nawine tasme izolacyjna na pierscienie i bedzie git!!! :git: :git: :git:
2009-02-22, 00:15 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ!!!!! PRZECZYTAJ!!
Tak sie sklada, ze przeczytalem (mimo cholernych, drukowanych liter).
Doradcy serwsowi popelniaja bledy, katalogi czesci niestety tez nie sa ich pozbawione. Jezeli katalog czesci Nissana wyrzuca po VINie numer pierscieni, serwis je zamawia i sprzedaje Tobie, a one nie pasuja to blad lezy w systemie lub w Twoim samochodzie. Trudno winic o to doradce. On nie ma obowiazku znac na pamiec wymiarow wszystkich czesci do wszystkich modeli, wersji, itd.
Tomek
Miasto: Rzeszów
2009-02-22, 11:56 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ!!!!! PRZECZYTAJ!!
lewandek napisał:
1. nie krzycz
2. uzywaj interpunkcji
3. kontaktuj sie ze specjalistami zanim zamowisz czesci, a nie po fakcie
A ja dodam punkt:
4. Następnym razem taki post (mam na myśli pierwszy post wątku) wyleci automatycznie bo widać autor w ogóle nie raczył przeczytać regulaminu forum.
Na Twoim miejscu Arczan, porozmawiałbym najpierw z właścicielem/szefem a nie odrazu obsmarowywał serwis w internecie.
mechanik arczan 84-24
Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )
2009-02-22, 12:13 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ
ludzie!!!!!!!!!!!!! zrozumcie!!!!!!!!!!!!!!! płace 1700zł za pierscienie po czym dostaje złe!!!! a oni sie jeszcze wykrecaja i wmawiaja mi ze one sa dobre!!!!! jak moze byc pierscien dobry jak ma prawie 4mm luzu na zamku!!!! stare pierscienie maja około1mm luzu!!! a servis sie wypiera tego i mówia mi dalej ze one sa dobre!!!!! zastanów cie sie nad tym co piszecie!!!!!moze mam im jeszcze raz zapłacic 1700 zeby nikomu nie było zle i zamówic kolejny raz nowe pierscienie i ich przeprosic za to ze zrobiłem zamieszanie i zeby sie nie gniewali na mnie!!!!!!! jak macie pisac takie głupoty to nie piszcie wogółe bo trace czas na czytanie tego a mógł bym go spożytkować inaczej niz na odpisywaniu!!!![/img]
2009-02-22, 12:26 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ
Rozkoszny jestes - rozumiem, ze racje maja tylko ci, ktorzy sie z toba zgadzaja. Ludzie majacy odmienne zdanie do debile...
Napisze wiec jeszcze raz - sprobuj przeczytac ze zrozumieniem:
Serwis w osobie doradcy serwisowego, dobiera czesci na podstawie VINu i katalogu czesci. W katalogu nie ma rozmiarow i nikt z suwmiarka nie bedzie biegal, zeby sie upewnic, czy srednica pierscienia sie zgadza. Dobieranie polega na wpisaniu VINu, a nastepnie zamowieniu czesci na podstawie jej numeru.
Teraz skup sie szczegolnie:
jezeli po numerze VIN wychodzi konkretny numer czesci to znaczy, ze albo Ty masz cos grzebane w aucie i czesc nie pasuje, albo jest blad w katalogu czesci.
Jezeli zostawiasz samochod do naprawy w serwisie, to jest to zmartwienie serwisu. Jezeli zamawiasz czesci, zeby wymienic je w garazu albo stodole:
- to doradca serwisowy nie jest w stanie stwierdzic, czy Ty jestes totalnym lamaga mechanicznym i nie wiesz jak zamontowac dana czesc i sprawdzic czy ona faktycznie pasuje.
- doradca serwisowy nie ma pewnosci, ze ktos wczesniej nie wstawil tam silnika od innego auta.
- doradca serwisowy nie ma pewnosci, ze w katalogu jest blad i numer czesci dobrany w/g twojego VINu faktycznie nie zgadza sie z rzeczywistoscia.
Jednak na podstawie mojego doswiadczenia serwisowego w 98% zdarzen maja miejsce 2 pierwsze przypadki - klient lamaga, grzebane auto.
Gdybym ja byl doradca serwisowym, w tym konkretnym przypadku zaprosilbym Cie z blokiem silnika do serwisu, sprawdzil czy numer tego bloku zgadza sie z VINem auta, gdyby sie zgadzal wymienilbym Ci pierscienie na odpowiadajace i zglosil blad w katalogu czesci. Jezeli natomiast numer silnika nie zgadzalby sie z VINem - zaproponowalbym zakup kolejnego kompletu pierscieni, ewentualnie pozegnalbym sie z toba w uprzejmy, acz stanowczy sposob.
Tak czy inaczej napisz jak sprawa sie skonczyla i kto faktycznie zawinil.
mechanik arczan 84-24
Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )
2009-02-22, 14:43 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ
ujme to tak.... jedz swoja se-cą do serwisu mercedesa i powiedz im zeby wymienili ci twoja V8 na V12 a oni ci zamontuja 1.5 z poloneza z manualem!!! i bede ci wpierac ze to jest lepsze niz to co miałes!!!! powesz im ze chcesz spowrotem swoja V8 a oni ci powiedza ze takie to ma byc i ze tym mozna jezdzic bez problemowo!!!! i kaza ci zapłacic jeszcze 10tys.zł.!!!! to wydaje mi sie z tego co piszesz ze był bys w niebo wziety z takiego układu!!!!albo wiesz co odsprzedam ci te pierscienie po kosztach czyli to było 1690zł.i bede miec problem z głowy i moze sobie ty to zzałatwisz z nimi.... albo sprzedam ci je za 1200zł i dam rachunek na nie w którym jest podana wyzej cena... jak ci sie uda z nimi wywalczyc korekte to jeszcze sobie za tym zarobisz jakies 500zł.moze byc??!!
a tak swoja droga to nie trzeba byc uczonym zeby wiedziec ze mniejsze pierscienie nie dadza rady uszczelnic wiekszych cylindrów.... pisałem ze cylinder jest nominał (96mm)!!!!a nowe pierscienie po włozeniu do cylindra maja wiekszy luz na zamku niz stary pierscien!!!! a moze ty nie wiesz co to jest zamek na pierscieniu i jaka ma byc szczelina na nim i temu nie rozumiesz co pisze!!!????bo odnosze dziwne wrazenie ze masz mnie za jakiegos debila który nie umie czesci zamówic do silnika.... to cos ci powiem...!! wiecej silników remontuje rocznie niz TY ich widziałes przez całe zycie!!!i nigdy nie miałem problemów z czesciami czy to orginałami czy tez zamiennikami!!!i mój warsztat to nie jest jakas "szopa" czy tez jak to nazwałes "stodoła"ale skoro w takich miejscach u Ciebie sie naprawia auta to Twój problem.... tylko dobrze wyposazony warsztat gdzie nie naprawia sie starych mercedesów z głupkowatym wtryskiem mechanicznym i pływajaca membrana i archaiczna automatyczna skrzynia biegów!!!!
2009-02-22, 17:15 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ
Widze, ze trafnie odbierasz moja opinie o tobie
1. nie przeczytales, ewentualnie nie zrozumiales tego co Ci juz 2x napisalem - na temat dobierania czesci i dalej sie upierasz. Coz, widac komputerowy dobor czesci wykracza poza zdolnosci poznawcze Twojego organizmu.
2. Uparcie tlumaczysz mi trywialne kwestie mechaniczne - jakbym sie upieral, zebys uzyl niewlasciwych czesci, co po raz kolejny uswiadcza mnie w przekonaniu, ze nie bardzo radzisz sobie z czytaniem/rozumieniem.
3. Twoj przyklad jest niedorzeczny - nie oddales samochodu do serwisu tylko sam probujesz go naprawiac. Kiepski musi byc z Ciebie mechanik, skoro jak sam napisales dostales tylko 5% rabatu na czesci - widac nissan nie waze szczegolnych nadziei na wspolprace z toba
4. Co do mercedesow, coz - akurat zle dobrales przyklad, bo trzeba byc niezlym fachowcem, zeby wyregulowac K-, czy KE-Jetronica, o jego regeneracji nie wspomne. Co do skrzyni automatycznej, sprawa tez nie jest prosta, skoro cale sterowanie skrzyni jest hydrauliczne. Coz - te samochody naprawiali mechanicy, a nie wymieniacze czesci.
A tak poza tym to g. wiesz na temat tego ile i jakich silnikow widzialem w zyciu. Dosc powiedziec, ze widzialem cala mase polskich "fachowcow" i wytworow ich warsztatowych dziel - twoje zacietrzewienie i zupelna impregnacja na to, co grzecznie probuje wyjasnic, swiadczy o tym, ze niestety to grono jest ci bardzo bliskie.
mechanik arczan 84-24
Mercedes
2009-02-28, 01:40 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ
otóz kolego z mietka 126.... sprawa wyszła na moje!!pierscienie okazały sie złe i to wina była ze str.servisu poniewaz ktos musiał zanienic pierscienie taj jak wczesniej pisałem.... zamówiłem pierscienie gdzie indziej(orginały)i doszły takie jak maja byc!!!!!!! wiec prosze mi nie wpierac ze nie umiem sie czyms posługiwac badz tez dobierac czesci!!i tak swoja droga to jak bym nie umiał sie za cos zabrac to klient nie oddawał by mi juz kolejnego swojego auta do remontu (poprzednie auto to było BMW E38 motor 3.0 24v z Vanosem.rozrzad na łancuchu z dwona wałkami. jak by kolega nie wiedział co to jest Vanos to wyjasnie...... zmienna faza rozrzadu wyst.w tych silnikach przy 4tys.obr. a jeszcze wczesniej było to Audi allroad 2.7 bi-turbo)a skoro wspomniałes o servisie to jestem ciekaw czy ty jezdzisz swoja SE do MERCEDESA na kanał i czy dał bys tam zrobic kpl.remont silnika!!?? otóż wyjasniam ze mojego klienta stac na to zeby kupic nawet i nowy silnik w servisie nissana ale sie mnie spytał czy sie to opłaca jak i tak go zaraz zakatuje poniewaz mieszka w górach z ciezkim dojazdem i kupił to auto po to zeby wozic nim cement i kamien ogólnie materiały budowlane poniewaz buduje drugi dom równiez w górach i miał tam problem wyjechac nawet toyota landcruzer a patrol GR 2001 rok daje rade bo jest krótki i ma dobra trakcje i sztywne mosty bez wystajacych półosiek i gumami na przegóbach.... ale do rzeczy.... woli wydac 11tys.zł na remont ze wzmocnieniem kanałów wodnych w głowicy i jezdzic ze dwa lata bez problemu niz co miesiac byc na srvisie bo cos tam znowu wyszło... pieniadze akurat nie stanowia w tym konkretnym przypadku zadnej bariery bo moze to wyjsc nawet i 15.tys i tez nie bedzie z tym problemu ale warunek jest jeden!!!!! MA AUTO CHODZIC!!i tylko z tego wzgledu klient postawił go do mnie na remont nie tylko silnika ale i paru innych rzeczy i dał nie ograniczony budżet poniewaz wie ze jak to zrobie to bedzie to zrobione lepiej niz w fabryce ze wzgledu na to iz jest głowica wzmocniona w miejscach w których maja tendencje do pekania i po kpl.obróbce jest nowe turbo(4tys zł)(głowica 1122zł)(oleje do mostów reduktora i skrzyni bieg 11litrów 700zł)(pierscienie uszczelki klaw.głowicy kolektorów turbiny itd.ponad 2500zł)wiec jak widzisz koszty sie nie licza a jeszcze klient zobie zażyczył zestaw Bi-Xenonów przeróbke tylniej czesci samochodu tal by mógł wozic cement piasek itd... wiec nie wypisuj pod moim adresem takich bzdur jakimi mnie obrzuciłeś wczesniej.... to ze jestem młody to wcale nie znaczy ze nie wiem co robie z za co sie biore.... to własnie starzy mechanicy twierdza ze młodzi sie musza uczyc niewiadomo jak długo zeby byc tak dobrymi jak oni i ze co młodz moga wiedziec o samochodach i takie tam pierdolenie kotka za pomoca młotka a juz nie raz staremu mechaniorowi ja młody udowodniłem ze jestem lepszy niz on a mało tego to udowodniłem to gosciowi który siedzi w branży 45lat i zasiada w komisji egzeminacyjnej w CECHU a to juz mówi samo za siebie!!!!!starzy mechanicy nie potrafia sie przyznac do błędów które popełnili a jak cos im nie idzie to sie to auto nazywa złomem trupem badz tez wrakiem.... wiedziałem oco walcze i wiedziałem ze nie jest to moja wina z pierscieniami ale spr.załatwiłem i jest wszystko O`K!!i mam pierscienie takie jak maja byc!!!!!
2009-02-28, 16:58 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ
Ciesze sie bardzo razem z Toba. Przebrnalem przez twoja wypowiedz i z zaciekawieniem zauwazylem, ze chyba nie slyszales o czyms takim jak "interpunkcja"? Czekam az udowodnisz jakiemus poloniscie swoja racje
Ps: Nie jestem mechanikiem, ale kompletnego remontu silnika nie robi sie chyba z kanalu - tak, jak napisales? Nawet w Mercedesie W126?
mechanik arczan 84-24
Mercedes
2009-02-28, 22:13 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ
wydaje mi sie ze z radoscia dokuczasz mi...... zeby było jasne bo widze ze masz dziwna interpretacje tego co pisze..... pokaz mi w którym miejscu jest napisane ze robie remont z kanału...... to po pierwsze!!!! po drugie jest napisane ze "ciekawe czy jezdzisz na kanał swoim SE a nie ciekawe czy dał bys tam zrobic remont na kanale..... mylisz pojecia!!!! wydaje mi sie jak bym pisał z jakims 13latkiem a nie gosciem który ma SE 4.2L.i jeszcze czepiasz sie mojej pisowni..... no rece mi opadaja!! gdy bym miał cały dzien tak jak ty na napisanie takiego tekstu to mozesz byc pewien ze był by napisany idealnie tak jak twój..... a w zwiazku z tym iz nie mam zbytnio czasu to pisze jak pisze!!! jak nie pasuje to nie czytaj..... proste jak budowa W126...... he he....aaaaa tam czepiaj sie czepiaj i tak mnie to obchodzi jak zeszłoroczny snieg!!!!!! a tak na marginesie to jak mechanikiem nie jestes to pewnie wiesz lepiej jak posługiwać sie suwmiarka,mikrometrem,średnicówką itd.... skoro wmawiałes mi ze to błąd lezał po mojej str.co do spr.pierscieni!!!
2009-02-28, 22:46 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ
"czy ty jezdzisz swoja SE do MERCEDESA na kanał i czy dał bys tam zrobic kpl.remont silnika!!??"
Coz - nie zostawiasz zbyt wiele swobody w interpretacji tych slow
Odpowiem wiec - nie, niedalbym rady zrobic remontu silnika w kanale, chociazby ze wzgledu na slaby dostep do glowic z tego miejsca
Myslalem, ze sie nie wyda, ale teraz trzeba sie przyznac, mam 13 lat. Mercedesa W126 mial kiedys dziadek brata mojego kolegi wiec pomyslalem, ze sobie napisze, ze mam takie auto i tez sie nie wyda.
Gdybys bardziej uwazal w podstawowce na to co mowi pani od polskiego, pisanie bez bledow tez nie byloby dla Ciebie wyzwaniem. Masz pecha, bo jako admin musze dbac o "jakosc" tego forum, a Twoje kilometrowe zdania nie bardzo mieszcza sie w standardach - proste jak dobranie pierscieni do Nissana?
Jakos nie bardzo widze potrzebe publicznych wyznan co potrafie, a czego nie - jakos tam sobie w zyciu radze wiec mysle, ze nie jest zle
Zeby bylo jasne, ja nigdy nie wmawialem, ze TY zle dobrales pierscienie - wyjasnialem tylko, ze dobor w oparciu o katalog czesci na podstawie numeru karoserii w duzej mierze wyklucza mozliwosc popelnienia bledu przez doradce serwisowego. Tyle.
Presley
Miasto: Gdańsk
2009-02-28, 23:21 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ
sweet, kocham takie wątki
szczególnie takie długie "zwarte" posty, pozwalające piszącemu zapomniec lub nie dojrzeć w czym leży przyczyna wywołująca problem
mechanik arczan 84-24
Mercedes
2009-02-28, 23:31 OPINIA O SERWISIE NISSANA W BIELSKU-BIAŁEJ
człowieku gdzie remont a gdzie kanał.... co ty za bzdury wypisujesz????!!! no i co z tego ze jestes adm.nie robi to na mnie wrazenia!!! kompletnie zadnego!!!a skoro wytykasz innym jakies tam błedy na które wiekszosc ludzi podczas pisania na gg badz tez na jakims forum nie zwraca uwagi to jest twój problem i powinienes go rozkminic sam w sobie.... a moze temu tak jest bo uwazasz sie za idealnego i bez skazy ze pozwalasz sobie na tak smiałe posuniecia..... ale cos ci powiem(napisze).... obchodzi mnie to jak zeszłoroczny snieg..... powiem ci wiecej.... chcac nie chcac musiałem wyciagnac silnik z Patrola... nie chce mi sie pisac czemu bo to oczywiste w pewnych kregach jak chce sie cos zrobic dobrze i temu nie musiałem pisac wielu rzeczy i nie opisywac ich jakos dogłębnie ale dle "pewnych"osób musze zrobic wyjatek i spładzac kolejne posty zeby ci wyjasniac proste rzeczy własnie takie jak wyciagniecie motoru z auta a nie robienie czegos z kanału co tak na marginesie nie miało nic wspólnego jedno z drugim.... mysle ze na 100 osób które by czytały wpis o tym kanale i remoncie to wiedziało by oco chodzi a raczej nie chodzi.... w tym przypadku nie chodziło o robienie remontu z kanału!!!! i znowu to robie.... TŁUMACZE JAK DZIECKU!!!!koniec nie pisze juz nic wiecej bo mnie słabisz "kolego!!!"jak grochem o sciane....