Po pierwsze nie kupujm chińszczyzny bo to się na tobie zemści , kupuj znane marki coś z rodziny HPI , TRAXXAS , LOSI ...., sprawdź dostępność części do danego modelu, czy aby napewno dostaniesz każdą śrubkę (w przypadku HPI , TRAXXAS napewno tak) pamiętaj lepiej na wstępie zapłacić 200 zł więcej niż potem się martwić że części trzeba zamawiać z zagranicy i czekać na nie tygodniami lub dłużej. Co do pakietów się nie wypowiadam - bo mam spaliniaka.
v665
2010-09-29, 11:45 Planujecie zakup modelu?
Dziekuje za wszystkie rady jak narazie po poczytaniu opinii na 90% kupuje hpi e10 ze wzgledu na dostepnosc czesci jak i renome hpi. Pochwale sie jak dokonam zakupu.
i jescze takie pytanie sa na tym forum obecni amatorzy 'zboczonej' jazdy z okolic Tychow/ Katowic ? Poszukije ludzi ktozy by mogli mnie podszkolic ewentualnie zeby razem posmigac xD
I jeszcze raz pytanie:
Jakie pakiety i ile na nich posmigam ? Wjakie oplaca sie inwestowac (pojemnosc i gatunek) ?
Pozdrawiam
Savage78
Miasto: Ełk
2010-09-29, 12:34 Planujecie zakup modelu?
HPI rządzi też śmigam HPI tylko że modelem Savage i od 6 lat wiernie mi służy, co do pakietów najlepsze są Li-Po ale jakie itp to poszperaj na forach lub na naszej stronce www. fsong.pl jest kolega o nicu "DUBIK" specjalista od prądu w RC on napewno ci pomoże.
v665
2010-09-29, 21:11 Planujecie zakup modelu?
Wiesz co ja mam Carsona Dazzlera i musze go zmienic ale najpierw cos 'pradowego'. dzieki za info zaraz wejde i sie zarejestruje
Savage78
2010-09-30, 14:47 Planujecie zakup modelu?
No widziałem że byłeś już u nas , fajnie , teraz tylko złap Dubika , nie wiem czy akurat nie jest gdzieś na delegacji ale spróbuj.
v665
2010-09-30, 21:28 Planujecie zakup modelu?
No spoko napisalem i czekam zobacze co mi powie xD
Savage78
2010-10-01, 09:02 Planujecie zakup modelu?
Rozmawiałem z dubikiem i jest na delegacji , będzie dziś lub jutro na miejscu to więcej ci napisze ale już chyba coś tam napisał z tego co wiem
Savage78
2010-10-01, 09:04 Planujecie zakup modelu?
Odpisze ci napewno więcej jak wróci z delegacji , będzie dziś lub max jutro już na miejscu.
v665
2010-10-01, 15:10 Planujecie zakup modelu?
spoko napisal juz ale nie mam kasy bo model narazie pochlonol fundusze takze narazie looz
Xylo
2010-10-08, 09:34 Planujecie zakup modelu?
Siemka.
Do driftu dobre modele robi YOKOMO ale ja kiedys przerobiłem x-ray TR1 na drift i było całkiem dobrze. Koła zrobione z niebieskiej rury plastikowej (kładzie sie ja w ziemi do instalacji elektr.) Sa tez podobno czarne, idealnie pasuja na felgi 1:10. X-Ray ma dyfry kulowe wiec łatwo je blokowac na osi. Mozna dokupic One-Way i szalec bokami.
Co do tanich modeli to jest pewna dolna granica po przekroczeniu ktorej model przysparza wiecej zmartwien niz radosci i nie wolno jej przekraczac. Skutki kupienia badziewia sa takie, ze rzuca sie to w kąt i nigdy nie wraca. Dawno temu kupilismy z synem pierwszy model o nazwie TORNADO. Bagus za 350zł, tragedia, rozpadał sie w rekach nawet nie jezdzac. Cudem nie zrazilismy sie smiertelnie do modelarstwa. Po tym kupilem T-Maxa i to byl juz ogromny skok technologiczny a to chyba w 98 roku było. Teraz za 300zł mozna kupic duzo lepszy model, mozliwe, ze na poczatek nawet wystarczajacy ale kiedys to bylo niemozliwe. Generalnie rozsadek jest najlepszym doradca, nie od razu wszystko ale tez nie z marketu zabawki. Pozdr....