Forum samochodowe » Audi forum » zapowietrza się a6 2.5tdi
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

zapowietrza się a6 2.5tdi

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Autor Wiadomość
rombanek22

Post2008-03-20, 13:47      zapowietrza się a6 2.5tdi Odpowiedz z cytatem
Umnie bylo tak ze jak samochud postal przez noc musialem sie troszke nameczyc z odpalaniem, Mechanik przerobil mi caly uklad paliwowy i moje problemy sie swkonczyly. Nadodatek powiedzial mi jedno nawet jak padnie mi pompka w baku zdolam go odpalic i jechac tylo ze niebedzie mial takiej mocy. Powtarzam od tamtej pory samochodzik odpala mi tak jak nigdy dotad. Mam nadzieje ze i wasze problemy sie skoncza, ja ich troszke mialem niemiala mocy i jak chcialem przyspieszyc szybko to gubila sie audi a4 90 konne uciakalo mi. W tej chwili moze zapomniec ze mnie zobaczy Razz Smile pozdrawiam

Reklamy
diabolo65

Post2008-03-22, 19:51      zapowietrza się a6 2.5tdi Odpowiedz z cytatem
witam kolego.mialem identyczny problem fachowcy szukali roznych prezyczyn wykluczali wszystko po koleij podlaczane autko bylo pod wszystkie przyzady pomiarowe wszyscy wykluczali pompe miala byc sprawna niestety po podjechaniu do pisarzowic kolo kamiennej gory do serwisu pomp pan po podlaczeniu komputera przyniosl mi wydruk z dwoma blewdami w pompie i powiedzial ze dopuki nie naprawie pompy tak wlasmnie sie bedzie dzialo zgodzilem sie na naprawe i po dwoch dniach odebralem autko z serwisu ,autko w tej chwili pali na dotyk a zuzycie paliwa spadlo dosc znacznie wczesniej w 10l/100km nieudawalo mi sie wyrobic w tej chwili pali okolo 8,5l/100km wiec kolego niekombnuj nic z filtrem ani z ukladem zasilania tylko smaruj do serwisu pomp. a objawy mialem identyczne jak ty auto rano zapalilo na kilka sekund i gaslo lub nieodpalilo wogule dopiero odpowietrzanie lub zaciag pomagalo teraz pali jak trzeba . w niemczech na serwisie mechanik powiedzial mi nawet ze to wina imobilajzera z czego usmialem sie strasznie jesli chcesz kolego to poszukaj w necie naprawa pomp p[isarzowice kolo kamiennej gory i umow sie z warsztatem to ci pompe zrobia w jeden dzien koszt to okolo 2500zl
pozdrawiam
diabolo65

gacus66

Post2008-03-27, 18:35      zapowietrza się a6 2.5tdi Odpowiedz z cytatem
witam wszystkich,którzy mają problem z zapowietrzaniem audi a6. też mam ten problem i najlepiej założyć ręczną pompkę za 50 PLN między filtrem a pompą paliwa bardzo to pomaga, ewentualnie parkować tak, żeby tył auta był wyżej niż przód i wtedy nie powinno paliwo schodzić przynajmniej mi to pomaga, ale z tego co wiem to własnie nieszczelność w układzie powoduje takie cuda. Pozdrawiam wszystkich i życzę pomyślności. Gdyby komuś udało się zlokalizować usterkę niech da znać ...

krzysiek1135

Post2008-04-07, 07:41      zapowietrza się a6 2.5tdi Odpowiedz z cytatem
hehehe nie ma problemu zniknął wymieniłem uwaga ! podkładki miedziane przy samej pompie od przelewu i wezyka którym jest tłoczone paliwo .. kur...a rzaden mechanik na to nie wpadł !wysyłali mnie do serwisu i kazali wymieniac pompę .... nie chcę sie doktoryzować z kazdej usterki przy samochodzie nie kręci mnie to ale niema wyjscia ... teraz auto pali w kazdej sytuacji 0 problemu ..nie było rzadnedo wycieku paliwa i ciezko było zlokalizowac nieszczelnośc ....ominąłem filtr paliwa i i pusciłem niezaleznie przelew i dopływ z dwoma niezaleznymi przezroczystymi filterkami i zauwazyłem że z przelewu schodzi paliwo ..przy pompie musi chyba tworzyc sie podciśnienie bo nie było wycieku tylko na postoju zasysał powoli powietrze a paliwo cofało sie przelewem

MISIURO AUDI
A6 AVANT 2.5 TDI 180 KM QUATTRO

Miasto: GDANSK

Post2008-04-09, 11:23      zapowietrza się a6 2.5tdi Odpowiedz z cytatem
Witam tez mialem taki problem z moja audi a6 2.5 tdi 180 km quattro .Juz chcialem nawet wymienic pompe wtryskowa a sie okazalo ze w filtrze nie bylo paliwa .Takze zaczelismy grzebac w baku,pompka dzialala ale nie pompowala.Pozniej nagle zaskoczyla I byl spokoj na miesiac.Po miesiacu znowu rano niechciala zapalic to wzialem I wymienilem ta pompke I teraz od paru miesiecy nic sie nie dzieje.Podobno w tych malych pompkach sa zaworki ktorymi moze paliwo uciekac na postoju zpowrotem do baku Mam 251000 to juz zrobilem ze 90tys nic powaznego sie nie dzialo jezdze bardzo bardzo duzo pozdr

DZIEKAN

Post2008-05-20, 20:36      zapowietrza się a6 2.5tdi Odpowiedz z cytatem
SPRAWDZ WEZYKI POWROTU OD WTRYSKOW TE KRUCIUTKIE MIALEM TAKI SAM PROBLEM W OPLU WEKTRA WYMIENILEM I PROBLEM ZNIKNOL

gacus66

Post2008-08-05, 09:27      zapowietrza się a6 2.5tdi Odpowiedz z cytatem
musisz założyć zawór zwrotny na zasilaniu i elektrozawór na powrocie a to wszystko zamontować przy zbiorniku paliwa miałem tak i teraz problemy się skończyły koszt ok. 150 z robocizną pozdrawiam wszystkich

MISIURO AUDI
A6 AVANT 2.5 TDI 180 KM QUATTRO

Miasto: GDANSK

Post2009-05-04, 17:01      zapowietrza się a6 2.5tdi Odpowiedz z cytatem
Witam

Mam ten sam problem z tym samochodem. Jedynym rozwiązaniem tego problemu jest wymienic zbiornik paliwa.Szczegolnie w Quattro dzieją sie takie cuda. W zbiorniku sa rozne oringi ktore z czasem robia sie nieszczelne i tamtedy bierze powietrze. U mnie juz cieknie ze zbiornika pod samochodem.Nawet jak mam pełen zbiornik to potrafi sie zapowietrzyc. Musze kupic z nowszego modelu (mój 2000) zbiornik Laughing

Tomek2676 AUDI 100
C4 2,5TDI

Miasto: JAĆMIERZ

Post2009-05-05, 21:12      zapowietrza się a6 2.5tdi Odpowiedz z cytatem
ja miałem taki problem w c4 i okazało się że puścił klej na rurce filtra paliwa do mocowania węży i tamtędy powietrze sobie ciągło

mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-05-05, 21:41      zapowietrza się a6 2.5tdi Odpowiedz z cytatem
a układ paliwowy tez czasem musi pooddychać.... Smile

lukikuzma

Post2009-05-06, 07:12      zapowietrza się a6 2.5tdi Odpowiedz z cytatem
Ludzie. Ale Wam szczerze współczuję. Przyznam, że trochę się napaliłem na audi A6 2.5 TDI, bo 5-ciocylindrowce chodzą, jak amerykańskie korwety lub europejskie ciężarówki,zatem pięknie. Obecnie jeżdżę Toyotą Cariną E 1.6 16V. Ten samochód NIGDY mnie nie zawiódł. A tu czytam o usterkach samochodu będącego chlubą niemieckiej motoryzacji i jestem zszokowany. Myślałem, że tego typu usterki zdarzały się w samochodach marki Syrena, Moskwicz, Łada, czy Tavria. No ale widocznie moja Toyota odzwyczaiła mnie od takich folklorów. Powodzenia.

Forum samochodowe » Audi forum » zapowietrza się a6 2.5tdi Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: