Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » części samochodowe valeo - pytania do doradcy
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

części samochodowe valeo - pytania do doradcy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Autor Wiadomość
MesaVerde

Post2019-01-03, 12:26      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Tomek Doradca Valeo napisał:

W ofercie Silencio znajdziesz zarówno wycieraczki hybrydowe jak i płaskie, szkieletowe oraz tylne pióra wycieraczek. To, które powinieneś wybrać Ty zależy tylko od tego czy w oryginale na linii pierwszego montażu zostały wybrane wycieraczki hybrydowe lub inne.

Tomek
Doradca online Valeo Polska
valeo.pl

Kupiłem już Silencio ale zwykłe, nie hybrydy. Wolałem nie ryzykować, bo nie spodziewam się żeby tyle lat wstecz montowano już hybrydy. Tak czy siak dziękuję za cierpliwe odpowiadanie! Pozdrawiam Very Happy

Reklamy
Tomek Doradca Valeo

Post2019-01-04, 11:23      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
MesaVerde napisał:

Kupiłem już Silencio ale zwykłe, nie hybrydy. Wolałem nie ryzykować, bo nie spodziewam się żeby tyle lat wstecz montowano już hybrydy. Tak czy siak dziękuję za cierpliwe odpowiadanie! Pozdrawiam Very Happy

MesaVerde, koniecznie daj znać czy jesteś zadowolony!

Tomek
valeo.pl

MesaVerde

Post2019-01-10, 13:30      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem

Tomek
valeo.pl

Póki co jeżdżę od tygodnia i jest bardzo dobrze. Nic nie trze, dokładnie zbierają śnieg i wodę. Myślę, że dokonałem dobrego zakupu Smile

Tomek Doradca Valeo

Post2019-01-11, 13:14      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
MesaVerde napisał:

Tomek
valeo.pl

Póki co jeżdżę od tygodnia i jest bardzo dobrze. Nic nie trze, dokładnie zbierają śnieg i wodę. Myślę, że dokonałem dobrego zakupu Smile

Bardzo cieszy mnie Twoje zadowolenie z produktu naszej Firmy! W razie jakichkolwiek pytań pozostaję do dyspozycji.

Tomek
valeo.pl

Eko-pal

Post2019-01-23, 12:14      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Akurat jeżeli chodzi o części samochodowe, to ja również jestem zdania iż nie warto na nich oszczędzać, w praktyce ma to duże znaczenie i mowa przede wszystkim o jakości, solidności oraz wytrzymałości, co zarazem przekłada się na bezpieczeństwo.

MesaVerde

Post2019-02-07, 13:28      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Nie wiem czy doradca jeszcze jest ale mam jeszcze jedno pytanie. Ojciec do firmy chce wziąć sobie volvo xc60. W salonie (oprócz wszystkich pierdół i wyposażenia) facet coś mówił o tym, że jest jakiś innowacyjny system wycieraczek które dostarczają wodę bezpośrednio pod wycieraczki przez co eliminowane są dysze spryskujące. Czy może mi pan powiedzieć o co z tym chodzi?

Tomek Doradca Valeo

Post2019-02-07, 18:55      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Eko-pal napisał:
Akurat jeżeli chodzi o części samochodowe, to ja również jestem zdania iż nie warto na nich oszczędzać, w praktyce ma to duże znaczenie i mowa przede wszystkim o jakości, solidności oraz wytrzymałości, co zarazem przekłada się na bezpieczeństwo.

Eko-pal, zgadzam się z Tobą w 100%. Nie powinniśmy oszczędzać na naszym bezpieczeństwie.

MesaVerde napisał:
Nie wiem czy doradca jeszcze jest ale mam jeszcze jedno pytanie. Ojciec do firmy chce wziąć sobie volvo xc60. W salonie (oprócz wszystkich pierdół i wyposażenia) facet coś mówił o tym, że jest jakiś innowacyjny system wycieraczek które dostarczają wodę bezpośrednio pod wycieraczki przez co eliminowane są dysze spryskujące. Czy może mi pan powiedzieć o co z tym chodzi?

MesaVerde, zapewne mowa o wycieraczkach Aquablade. Wycieraczki z systemem aquablade zapewniają lepszą widoczność i większy komfort podczas jazdy. Warto dodać, że testy przeprowadzone przez Fraunhofer Institute pokazują, że kierowcy stosujący AQUABLADE reagują o 315 milisekund szybciej niż kierowcy używający tradycyjnych spryskiwaczy. Przekłada się to na krótszą o aż 4 metry drogę chamowania w warunkach miejskich.

Tomek
valeo.pl

Avde_pl

Post2019-02-13, 18:13      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Zdecydowanie warto dołożyć do dobrych części które w praktyce będą wytrzymałe, w końcu ma to przekład na ich żywotność oraz nasze bezpieczeństwo jako pasażerów.

MesaVerde

Post2019-02-28, 17:09      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
@Doradca czyli bezpieczeństwo. Ok rozumiem, a jak z dostępnością ewentualnych części lub awaryjnością systemu skoro jest to innowacja? Wiesz o co chodzi.. żeby przy ewentualnej naprawie salon nie skosił kilku tysięcy "bo to nowość" Wink
@Avde ja uważam, że auto to jest coś na czym nie można oszczędzać. Nie ważne czy mówimy o oponach, podzespołach czy wycieraczkach. Zawsze powinno korzystać się z najlepszych produktów.

Avde_pl

Post2019-03-08, 09:58      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Zgadzam sie, aczkolwiek tez nie warto przepłacać za sama markę skoro taniej można mieć te same części w kwestii jakości i wytrzymałości i bezpieczeństwa, wystarczy tylko poszukać w dobrych sklepach internetowych.

MesaVerde

Post2019-04-01, 14:03      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Volvo z systemem aquablade już stoi pod firmą. Super to wygląda! Pomyślałem, ze podzielę się opinią. Po pierwsze podczas deszczu dużo skuteczniej zbierane są krople. Po drugie jazda autostradą czy nawet zwykłą drogą w deszczu za ciężarówką nie powoduje już denerwującego brudu na szybie bo podawanie płynu pod pióro wycieraczki perfekcyjnie zmywa każdy brud.
@Avde_pl jeżeli się ktoś zna i jest w stanie ocenić czy dana rzecz, tańsza, jest równie dobra co droższa ale markowa to popieram Twoje zdanie w 100%. Nie ma co przepłacać. Czasem też niektórzy producenci części mają na stronach wyszukiwarki dzięki którym można namierzyć jakie częsci z ich oferty pasuja do danego auta.

keswi

Post2019-05-31, 08:06      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Szukam do rovera 75 wycieraczek. 560mm i 530mm czy w ofercie valeo dostanę takie hybrydy od ręki w sklepie internetowym na przykład?

keswi

Post2019-05-31, 08:09      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
MesaVerde napisał:
Volvo z systemem aquablade już stoi pod firmą. Super to wygląda! Pomyślałem, ze podzielę się opinią. Po pierwsze podczas deszczu dużo skuteczniej zbierane są krople. Po drugie jazda autostradą czy nawet zwykłą drogą w deszczu za ciężarówką nie powoduje już denerwującego brudu na szybie bo podawanie płynu pod pióro wycieraczki perfekcyjnie zmywa każdy brud.
@Avde_pl jeżeli się ktoś zna i jest w stanie ocenić czy dana rzecz, tańsza, jest równie dobra co droższa ale markowa to popieram Twoje zdanie w 100%. Nie ma co przepłacać. Czasem też niektórzy producenci części mają na stronach wyszukiwarki dzięki którym można namierzyć jakie częsci z ich oferty pasuja do danego auta.

Czy na przykład do nowej skody scala też można taki system zamówić podczas kupowania auta w salonie? Przymierzam się do drugiego auta i też chciałbym taki system! Z tego co tutaj czytam to bardzo innowacyjne rozwiązanie

Wiaczesław Seat
Leon

Post2019-05-31, 16:03      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Uważam ze pióra marki valeo są najlepsze na rynku. Podobne cenowo boscha niestety nie są takie wytrzymałe.
Mówię to z przykrością jako fan niemieckiej technologii Wink

Khaosc

Post2019-06-12, 20:31      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Witam gorąco wszystkich

Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » części samochodowe valeo - pytania do doradcy Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: