Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » części samochodowe valeo - pytania do doradcy
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

części samochodowe valeo - pytania do doradcy

Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Autor Wiadomość
Tomek Doradca Valeo

Post2018-09-27, 20:45      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Witajcie!
W ramach kampanii informacyjnej mam przyjemność być Waszym doradcą online. Pozostaję do dyspozycji dla wszystkich zainteresowanych tematyką części samochodowych Valeo. Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chętnie na nie odpowiem zarówno w tym jak i skorelowanych wątkach.

Tomek
Doradca online Valeo Polska
valeo.pl

Reklamy
Avde_pl

Post2018-09-28, 09:07      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Akurat części marki Valeo są znane i powszechnie chwalone, trwałe więc można je śmiało polecać każdemu, a najbardziej opłaca się szukać oraz zamawiać w sklepach internetowych gdzie znajdziemy szeroki wybór części i akcesoriów motoryzacyjnych.

Tomek Doradca Valeo

Post2018-10-04, 17:57      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Avde_pl napisał:
Akurat części marki Valeo są znane i powszechnie chwalone, trwałe więc można je śmiało polecać każdemu, a najbardziej opłaca się szukać oraz zamawiać w sklepach internetowych gdzie znajdziemy szeroki wybór części i akcesoriów motoryzacyjnych.

Avde_pl, bardzo dziękuję za miłe słowa na nasz temat. Czy korzystasz z naszych rozwiązań?

Tomek
valeo.pl

albertoski

Post2018-10-19, 12:55      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Witam. Kupiłem niedawno nowe wycieraczki (nie valeo ale chyba o innych też możemy zadawać pytania?) ale niestety skrzypią. Co może być tego przyczyną?

Tomek Doradca Valeo

Post2018-10-19, 13:40      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
albertoski napisał:
Witam. Kupiłem niedawno nowe wycieraczki (nie valeo ale chyba o innych też możemy zadawać pytania?) ale niestety skrzypią. Co może być tego przyczyną?

albertoski, powody mogą być różne. Po pierwsze - czy wycieraczki na pewno są dopasowane do Twojego modelu samochodu? Bardzo ważne jest dostosowanie krzywizny wewnętrznej rdzenia pióra aby równolegle przylegało do szyby na całej długości. Po drugie - czy masz pewność jak długo te wycieraczki leżały zanim zostały sprzedane? Wycieraczki wykonane są z kauczuku, który pod wpływem czasu i warunków atmosferycznych traci swoje właściwości.

Czy masz jeszcze jakieś pytania?

Tomek
valeo.pl

MesaVerde

Post2018-10-30, 21:25      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Jako że musiałem się specjalnie zalogować żeby zadać pytanie to liczę na konkretną odpowiedź. Aquablade. Chyba flagowe wycieraczki pana firmy. Gdzie mogę je kupić i czy wgl jestem je w stanie sam zamontować?

Tomek Doradca Valeo

Post2018-11-02, 11:04      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
MesaVerde napisał:
Jako że musiałem się specjalnie zalogować żeby zadać pytanie to liczę na konkretną odpowiedź. Aquablade. Chyba flagowe wycieraczki pana firmy. Gdzie mogę je kupić i czy wgl jestem je w stanie sam zamontować?

MesaVerde, fajnie, że chciałeś poświęcić swój czas aby nawiązać rozmowę. Wycieraczki aquablade w sprzedaży aftermarket będą dostępne jesienią tego roku. Do tej pory to rozwiązanie wyłącznie dla nowych aut klasy premium.

Czy mogę jeszcze w czymś pomóc?

Tomek
valeo.pl

MesaVerde

Post2018-11-05, 20:11      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
Tomek Doradca Valeo napisał:

MesaVerde, fajnie, że chciałeś poświęcić swój czas aby nawiązać rozmowę. Wycieraczki aquablade w sprzedaży aftermarket będą dostępne jesienią tego roku. Do tej pory to rozwiązanie wyłącznie dla nowych aut klasy premium.

Czy mogę jeszcze w czymś pomóc?

Tomek
valeo.pl

Czyli jeszcze muszę czekać. Rozumiem, że z montażem sobie każdy będzie w stanie poradzić?
Dobra, a poza tymi bladeami to co Pana zdaniem jest aktualnie warte do zastosowania jak chodzi o pióra wycieraczek? Jaka jest realna różnica pomiędzy zwykłymi prostymi wycieraczkami a hybrydami?

Tomek Doradca Valeo

Post2018-11-08, 20:25      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
MesaVerde napisał:

Czyli jeszcze muszę czekać. Rozumiem, że z montażem sobie każdy będzie w stanie poradzić?
Dobra, a poza tymi bladeami to co Pana zdaniem jest aktualnie warte do zastosowania jak chodzi o pióra wycieraczek? Jaka jest realna różnica pomiędzy zwykłymi prostymi wycieraczkami a hybrydami?

MesaVerde, wycieraczki hybrydowe gwarantują Ci lepszy docisk, cichszą pracę oraz mniejsze straty spowodowane pędem powietrza. Niewątpliwie różnica jest duża. Zastanawiasz się nad zakupem takich wycieraczek dla siebie?

Tomek
valeo.pl

MesaVerde

Post2018-11-15, 10:06      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem

MesaVerde, wycieraczki hybrydowe gwarantują Ci lepszy docisk, cichszą pracę oraz mniejsze straty spowodowane pędem powietrza. Niewątpliwie różnica jest duża. Zastanawiasz się nad zakupem takich wycieraczek dla siebie?

Tomek
valeo.pl

Tak, zastanawiam się, ponieważ moje chyba się już wysłużyły i jak pada deszcz to wszystko mam rozmazane i bardzo źle mi się jeździ. Szczególnie gdy pada deszcz i jest ciemno... Wstępnie wybór padł na hybrydy. Skoro zapewnią dużo lepszy komfort z jazdy to wydaje mi się że warto zainwestować.

Tomek Doradca Valeo

Post2018-12-14, 13:30      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
MesaVerde napisał:

Tomek
valeo.pl

Tak, zastanawiam się, ponieważ moje chyba się już wysłużyły i jak pada deszcz to wszystko mam rozmazane i bardzo źle mi się jeździ. Szczególnie gdy pada deszcz i jest ciemno... Wstępnie wybór padł na hybrydy. Skoro zapewnią dużo lepszy komfort z jazdy to wydaje mi się że warto zainwestować.

MesaVerde, a jaki typ wycieraczek został zamontowany w oryginale na linii produkcyjnej Twojego auta? To też ma duże znaczenie.

Tomek
valeo.pl

MesaVerde

Post2018-12-19, 14:55      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem

MesaVerde, a jaki typ wycieraczek został zamontowany w oryginale na linii produkcyjnej Twojego auta? To też ma duże znaczenie.

A skąd ja to mogę wiedzieć? Auto ma prawie 10 lat i nie jestem jego pierwszym właścicielem. Nie sądzę też żeby przez 10 lat nikt nie wymieniał wycieraczek. To co, jestem teraz skazany na biedronkowe wycieraczki skoro nie wiem co było oryginalnie zamontowane ????

Tomek Doradca Valeo

Post2018-12-21, 13:18      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
MesaVerde napisał:

A skąd ja to mogę wiedzieć? Auto ma prawie 10 lat i nie jestem jego pierwszym właścicielem. Nie sądzę też żeby przez 10 lat nikt nie wymieniał wycieraczek. To co, jestem teraz skazany na biedronkowe wycieraczki skoro nie wiem co było oryginalnie zamontowane ????

Absolutnie nie. Jeśli chodzi o wycieraczki hybrydowe to ich zaczep (konektor) jest takiego samego typu jak w najpopularniejszych wycieraczkach szkieletowych "hak" więc bez problemu można je założyć na ramiona w większości modeli samochodów w wieku 10+. Nie rekomendujemy jednak zamiany szkieletowej lub płaskiej na wycieraczkę hybrydową (ma inny spoiler, parapetry techniczne, wagę, docisk do szyby itd ) więc po jakimś czasie nie będzie już pracowac zgodnie z oczekiwaniami. Możesz poprosić sprzedawcę o Valeo Silencio - będziesz mieć wtedy pewność, że są to dedykowane wycieraczki do Twojego modelu auta - takie jakie zostały zamontowane na linii pierwszego montażu.

Tomek
valeo.pl

MesaVerde

Post2018-12-27, 14:08      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
A te silencio są hybrydami czy takimi klasycznymi wycieraczkami? Kurde, dobrze ze nie kupiłem wczęsniej hybryd bo bym pewnie kupę kasy wywalił w błoto.

Tomek Doradca Valeo

Post2018-12-28, 13:59      części samochodowe valeo - pytania do doradcy Odpowiedz z cytatem
MesaVerde napisał:
A te silencio są hybrydami czy takimi klasycznymi wycieraczkami? Kurde, dobrze ze nie kupiłem wczęsniej hybryd bo bym pewnie kupę kasy wywalił w błoto.

W ofercie Silencio znajdziesz zarówno wycieraczki hybrydowe jak i płaskie, szkieletowe oraz tylne pióra wycieraczek. To, które powinieneś wybrać Ty zależy tylko od tego czy w oryginale na linii pierwszego montażu zostały wybrane wycieraczki hybrydowe lub inne.

Tomek
valeo.pl

Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » części samochodowe valeo - pytania do doradcy Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: