To jest trzeszczenie ja myśle że to sprężyna zaras pęknie-mechanior powiedział że musze szybko wymienić amorki bo,są w kiepskim stanie i te nowe sprężyny długo nie pochodzą właśnie ze względu na stan amorków.Ale to dziwne że po paru kilometrach ta nowa znowu dziwnie się zachowuje może,podczas montażu mechanior coś z kiepścił.
Reklamy
mechanik arczan 84-24
Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )
mówisz trzeszczenie...... hmm..... wiesz moze byc kilka powodów tego dzwieku....
zatarte/uszkodzone/nie nasmarowane/zle załozone łozysko górne na amortyzatorze!! moze byc zle załozony sam amortyzator do zwrotnicy amorek ma z tyłu znak czarna kreske i ta kreska musi sie pokrywac ze szczelina na zwrotnicy poniewaz konstrukcja samego mc-persona jest taka ze amorek jest mimosrodowy i musi to byc ustawione idealnie w linii poniewaz podczas skretu i jednoczesnie uskoku na drodze i pracy amorka i sprezyny zle ustawiony mc-person bedzie ocierac o nadkole i moze nawet o karoserie co powodowac bedzie dzwieki róznego rodzaju!! moze byc zatarta gałka kierownicza (uszkodzona gumowa osłona)dostała sie woda i szlag ja trafił i podczas skrecania tez bedzie wydawac dzwieki tak samo jest z wachaczami..... moze tez byc juz na wykonczeniu sama listwa (przekładnia kierownicza) moze jest uszkodzona osłona na drążku kierowniczym.... dostała sie woda i przytarło przekładnie a tym bardziej iz przekładnia jest zaraz na samym przodzie przed zawieszeniem!!wiesz nie mam auta przed soba to nie powiem ci na 100%co jest przyczyna tego dzwieku!!
dalton
2009-04-14, 22:51 gaśnie bmw 530 z 99
Dobra dzięki Arczan dużo tych możliwości jak na moją wiedze,ale jakoś damy rade -nara