podłączałęm go do elm i zaden z 7 programow nie widzi zadnych błedów, rozumiem ze bez nieszczesnego ASO sie nie obedzie /:
burm192
Chrysler
Grand Voyager 3.3V6
Miasto: Warszawa
2009-12-26, 18:42 hamulec ręczny w Scenic II
żółta linka w sytuacjach awaryjnych zwalniasz elektronicznie sterowany hamulec ręczny dżwignia styłu w bagażniku
nikt4
Renault
Scenic
Miasto: Poznań
2010-01-25, 22:31 hamulec ręczny w Scenic II
po zgaszeniu silnika wrzuć pieg i pociągnij ja wajchę [ta z dioda] od ręcznego...
Junior87
Renault
Scenic II
2010-01-29, 11:15 hamulec ręczny w Scenic II
Witam mam problem w moim scenicu(2004 1,9 dci) otóż po przestaniu jednej nocu na dworze przy silnym mrozei roano podczas opdalania zapaliła sie kontrolka srvice i napis Frein parking a Controler. chamulec reczny mam elektroniczny i wszystko działa jak nalezy a kontrolka swieci sie nadal i wyskakuje ten napis. Prosże o rade co to moze być.
temat ciut przestarzały, ale czy mozecie powiedziec jak zlikwidowac kontrolke service stop po zaciągnięciu awaryjnego ręcznego w bagażniku? Zaciagnalem go na probe, zaswiecila sie kontrolka i nijak nie mozna jej skasowac, macie jakis pomysl oprocz ASo?
Pozaciągaj ręczny kilka razy (ten pod kierownicą) i wtedy powinna zgasnąć on sie sam ustawi. Jak nie pomoże to odłączyć minus z akumulatora ale zrób to tylko wtedy gdy masz kod do radia
Witam mam problem w moim scenicu(2004 1,9 dci) otóż po przestaniu jednej nocu na dworze przy silnym mrozei roano podczas opdalania zapaliła sie kontrolka srvice i napis Frein parking a Controler. chamulec reczny mam elektroniczny i wszystko działa jak nalezy a kontrolka swieci sie nadal i wyskakuje ten napis. Prosże o rade co to moze być.
W tym wypadku to tylko walizka diagnostyczna pomoże.
stokrotek
2010-03-11, 20:31 hamulec ręczny w Scenic II
Witam , jak masz hamulec ręczny po lewej stronie tak jak ja w Grand scenicu to wystarczy jak przy zgaszonym silniku naciściesz krótko na sprzęgło i wciśnij start (zapłon) wtedy pociągnij za rączkę hamulca jednocześnie wciskając guzik hamulca.
Pozdrawiam
Janusz
Przepraszam pomyliło mi się z kodem wtrysku. Moja wina.
burm192
Chrysler
Grand Voyager 3.3V6
Miasto: Warszawa
2010-03-15, 14:14 hamulec ręczny w Scenic II
auto servis Sepczyński trasa Poznańska Warszawa - Mory chyba że stracili autoryzacje ale dzisiaj przejeżdżałem i było oki. Osobiście tam dostałem kod do radia za free tylko dałem dowód rejestracyjny jeszcze pan mi wydrukował zeby było profesjonalnie.
Oczywiście było to jakiś czas temu bo od roku już nie mam >>>>>>> tu niech sobie każdy wstawi co chce.