Napisałem wyżej, że macie już dać spokój tej dyskusji, macie coś do siebie lub zamierzacie toczyć wojnę, to na dole posta jest ikonka priv.
sebol1708
2010-06-23, 21:14 hamulec ręczny w Scenic II
Hamulec się odblokowuje w ten sposób : trzeba włączyć pierwszy bieg ,następnie nacisnąć hamulec i włączyć start włączy się tryb serwisowy , a następnie pociągnąć za dźwignię ręcznego hamulca i nacisnąć przycisk z czerwoną diodą .
sebol1708
2010-06-23, 21:16 hamulec ręczny w Scenic II
Oczywiście chodzi o hamulec nożny
scenicdriver
2011-07-17, 01:24 hamulec ręczny w Scenic II
sebol1708 napisał:
Hamulec się odblokowuje w ten sposób : trzeba włączyć pierwszy bieg ,następnie nacisnąć hamulec i włączyć start włączy się tryb serwisowy , a następnie pociągnąć za dźwignię ręcznego hamulca i nacisnąć przycisk z czerwoną diodą .
Dzięki Sebol, właśnie metodą prób i błędów odblokowałem (mam wrażenie, że nie trzeba naciskać hamulca nożnego). Przytrzymać dłużej start i wtedy guzikiem ręczny zwolnił się w (faktycznie w trybie serwisowym). Miałem potrzebę bo nalałem benzyny do disla 1,5dci (bez FAP) i musiałem usunąć auto spod dystrybutora nie odpalając.
Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym zakresie? Kto dobrze po mnie posprząta w baku (w Warszawie)? W poniedziałek muszę gdzieś odholować auto.
Jeśli ktoś reflektuje na 53 litry E95 z baku mojego disla, chętnie odstąpię za darmo (na Tesco Górczewska).