Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ?
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ?

Idź do strony 1, 2  Następny
Autor Wiadomość
Ewenemen

Post2007-08-22, 13:22      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
Witam

Jakie są waszym zdaniem najlepsze sposoby na zabezpieczenie auta?. Czy są jakieś niezawodne sposoby? (poza spaniem w samochodzie ) Smile

Reklamy
lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2007-08-22, 22:14      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
Wylacznik zaplonu, monitoring gps, Auto-Casco.

Ewenemen

Post2007-08-23, 11:40      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
A np. jakieś rzemieślnicze metody auto casko jest dobre ale ciut zadrogie jak narazie dla mnie,
natomiast odłaczenie zapłonu dość ciekawa propozycja. Smile
A jakies ciekawe propozycje z życia wzięte. Smile

lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2007-08-23, 11:48      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
Ja bym uwazal z publikowaniem ciekawych propozycji na forum - nie tylko dobrzy ludzie korzystaja z internetu Smile

Presley

Miasto: Gdańsk

Post2007-08-23, 12:00      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
Ja jakieś 12 lat temu dostałem taką "lagę" Smile taką blokade na p*, sprzęgło-hamulec lub hamulec-gaz... i raz mi uratowało auto przed kradzieżą. Weszli w nocy, z gazu udało sie im jakoś "wymsknąć", ale z hamulca juz nie, wygięli pedał hamulca, ale nie zdjęli tego. I auto otwarte, na światłach, juz odpalone praktycznie, porzucili pod blokiem.
ALE to byli amatorzy, nie mieli piłki, choc było by co ciąć, metal gruby i szeroki, a blokada w trudnym miejscu do operowania narzędziami.

Więc w tym jednym wypadku zdało egzamin Smile

Natomiast, w swojej głupocie, miałem na kierownicy założona taką śmieszną blokadę (pozostałość po poprzednim właścicielu), rozsuwaną, co blokuje obracanie sie kierownicy o siedzenie i szybe. Porazka, naszczęscie nie cięli kierownicy tylko przełamali zamek. Wiecej tego gówna nie założyłem. A jezeli juz ktos mysli o jej zakładaniu, to bez jej blokowania zamkiem. Bo jak złodziej wejdzie, to przynajmniej nie narobi szkód, a zdjąć i tak ją zdejmie... A kompletnego amatora zniechęci MOZE przed wejściem Wink.

vette Mercedes
SL500 r129

Post2007-08-23, 12:04      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
Stara prawda jest taka, nie ma zabezpieczen nie do przejscia. Kwestia tylko czasu.. i tutaj jest caly myk... Zbyt dlugo w aucie 2 wlasciciel siedziec nie lubi. No i najskuteczniejsze sa zazwyczaj nietypowe rozwiazania.

Ewenemen

Post2007-08-23, 14:56      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
To w sumie fakt zabezpieczenie można każde złamać... ale są różne ciekawe historie z tym związane Smile a własnie jakie ta sa naprzykład nietypowe rozwiazania Razz

Takanet

Miasto: Toruń

Post2016-06-02, 07:36      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
W związku z zakupem całkiem "chodliwego" wśród złodziei auta poszukuję jakiegoś dobrego zabezpieczenia na wypadek kradzieży. Przeczytałem wątek, ale jak sami piszecie wszystko ma plusy i minusy....
Natknąłem się na system lokalizacji po kradzieży LoJack i zastanawiam się właśnie nad montażem czegoś takiego w swoim samochodzie. Czy ktoś może miał do czynienia z tego typu zabezpieczeniem po kradzieży? Chętnie poczytałbym opinie innych osób.

cepon12

Post2016-06-02, 07:52      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
sprzedaj auto i jezdzij na rowerze Very Happy

Avde_pl

Post2016-06-20, 09:03      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
To niewątpliwie najlepsza rada,ponieważ wtedy nie mają Ci czego ukraśćSmile Poza tym bardzo skuteczny jest dobry system alarmowy plus monitoring GPS,stosowany w większych firmach z flotą samochodową.

yarok

Post2016-09-05, 10:13      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
Najlepiej porządny alarm i gps. I wtedy złodzeje nie pohasają.

Kdudek72 Peugeot
4007

Post2016-09-24, 08:58      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
myślę, że dla fachowca nie ma żadnego problemu

Bestero

Post2016-10-05, 14:29      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
Każde auto można "skroić". Trzeba po prostu maksymalnie utrudniać, żeby złodziej się zniechęcił

Disla24_pl

Post2016-10-24, 07:46      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
Właśnie dlatego autor pyta w temacie w jaki sposób maksymalnie utrudnić to zadanie złodziejowi, ale wydaje mi się że jednak mimo wszystko najlepiej sprawdzi się monitoring gps bo każdy alarm można obejść.

jurek8992

Post2018-02-28, 11:56      jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Odpowiedz z cytatem
W firmach do zabezpieczeń przed złodziejem, do bezpieczeństwa kierowców i w ogóle do kontroli nad firmą używam się systemów GPS. Polecanych jest dużo, ale według moich własnych opinii i doświadczeń najlepszy jest Transmobil. Ma największe pakiety, za najlepszą cenę. Możesz śledzić wszystko od lokalizacji, po odczyt z tachografów. Kontrola paliwa oczywiście też wchodzi w skład systemu.

Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » jak najlepiej zabezpieczyć samochód przed złodziejem ? Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: