Forum samochodowe » Skoda forum » octavia brak mocy problem
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

octavia brak mocy problem

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Autor Wiadomość
mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-03-08, 16:33      octavia brak mocy problem Odpowiedz z cytatem
[quote="ppiotr4"][quote="Rysiek"]nie nie spalic, tylko dac sie olejowi rozejsc spokojnie i lopatkom zwolnic i nie dluzszy czas, ale 30-60s wystarczy po ostrej jezdzie to wszystko

nowa turbina nie kosztuje 7000 tylko 5200 w aso, a w sklepie czy u tunera taka sama 1200-2000zl[/quote]

Witam czy możesz podać mi przykładowy sklep gdzie mogę kupić nową turbinę do skody octavi 1,9 TDI 110km , ewentualnie jakiś dobry zakład regenerujący turbiny. Mam taki problem brak mocy turbinę słyszę gdzieś do około 2500 obr.potem brak czy to wina turbiny czy też może to być jakiś czujnik ? wymieniłem już czujniki; ciśnienie i temperatury powietrza doładowanego oraz N75 nic sie nie zmieniło idę w koszta jak na razie a nic się nie poprawia wymieniłem też wszystkie podciśnieniowe przewody nowa chłodnica intercoolera .Po podpięciu kompa do samochodu przy obrotach 2500 obr ,predkość okiło 120km komputer wskazuje błąd przeładowania . dzieki za pomoc[/quote]

wymien czujnik cisnienia doładowania w kolektorze ssącym i powinno byc po problemie!!!!

Reklamy
livid

Post2009-03-11, 14:09      octavia brak mocy problem Odpowiedz z cytatem
witam

standardowa jak wikszosc osob mam ten sam problem 120km/h przeladowanie brak mocy

a zaczelo sie tak

auto z grudnia 2004, w roku 2007 wymian turbiny, po 6 miesiacach ta sama historia 120km/h brak mocy, przeczyscili turbine podobno z nagaru i wszystko grało, teraz znowu sie zaczelo we wtorek jade do serwisu ale wydaje mi sie ze mechanicy nie maja bladego pojecia co robic, podlanczaja komputer i glupio w niego sie patrza a diagnoza na kocu jest zawsze ta sama przeplywomierz lub turbina.

moze gdyby poczytali troche forum a servis wyslal by ich na szkolenie bylo by inaczej.

jezeli ktos mial takie problemy i doszedl do tego co bylo przyczyna lub znalazl mechanika ktory to naprawil prosze pisac bo ASO mnie juz mocno denerwuje

rsinczak@wp.pl

Forum samochodowe » Skoda forum » octavia brak mocy problem Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: