Forum samochodowe » Mercedes forum » zapowietrzanie sie W210 300td
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

zapowietrzanie sie W210 300td

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Autor Wiadomość
blackmilk

Miasto: Kępno

Post2007-11-18, 00:58      zapowietrzanie sie W210 300td Odpowiedz z cytatem
nie wymieniaj 6 tylka to popsuta - one rzadko sie psuja druga sprawa to lepiej dac do mechanika malo tego ze swiece jest trudno wykrecic to i jeszcze kolektor podobno tez ma sruby dosc pozapiekane
u mnie tak czy siak kolektor trza odkrecic do tej wymiany uszczelek przy pompie i nie mam zamiaru nawet sam tego robic (choc podobno jest latwo)
aha stukaniem zaworow sie nie przejmuj u mnie jak jest zimny i podkrece do tys obrotow to tak klekocza jak dzieciol
dla tego nie wstawiaj w pedal jak jest zimny - to tyczy sie wszystkich dizlow
na taksowkach te silniki kreca po 700tys i wiecej wiec badz spokojny - wystarczy dbac o podstawowe duperele

Reklamy
ADAMO

Post2007-11-18, 14:55      zapowietrzanie sie W210 300td Odpowiedz z cytatem
dzieki za rade no własnie też słyszałem że mozna wymienic tylko jedna swiece tą uszkodzona ale jak dam do np mercedesa to wymiana jednej szt to koszt 340 zł a wymiana 6 szt 450 zł też polittyka ale zawsze mozna wtedy zaoszczędzić na zakupie 5 świec a wrazie co to zawsze będzie mozna wymienic pozostałe 5 he he jak to sie mówi zawsze zdąży się wywalic gotówkę a o długowieczności tych silników to akurat wiedziałem dlatego bardzo sie ciesze że udało sie dorwać takiego mietka w dobrym stanie a to klekotanie to fakt im zimniejszy tym gorzej słychać tyle że jak ciepły to tez słychać tylko mniej tyle że wydaje mi się że wczesniej przed tą swiecą to jakby wcale nie było słychac a może kurcze zdaje mi sie moze człowiek juz przewrażliwiony a we wtorek wymienię ta świece i wtedy dobaczę
pozdrawiam

blackmilk

Post2007-11-18, 16:14      zapowietrzanie sie W210 300td Odpowiedz z cytatem
to tylko pare srub wiec po co dawac to do serwisu lepiej do jakiegos warsztaciku a swieca kosztuje 50zl wiec moze nie powinni skasowac az 340zl a reszte mozna wlac do baku albo do gardla Smile

ADAMO

Post2007-11-23, 10:31      zapowietrzanie sie W210 300td Odpowiedz z cytatem
ŚWIECE WYMIENIONE POMPA NARAZIE DZIAŁA WSZYSTKO OK CIEKAWE NA JAK DŁUGO HE HE

blackmilk

Post2007-11-27, 09:20      zapowietrzanie sie W210 300td Odpowiedz z cytatem
wymienilem ornigi na sekcji + swieca i dokrecenie wszystkich przewodow - problem znikl
calkowity koszt naprawy 78zl w tym 53zl swieca bosha

ostrzegam tylko ze samo zdjecie kolektora to duzo pracy i gimnastyki
do kruccy na sekcji potrzebny jest specjalny klucz (zrobilem z zabezpieczenia ktore dostalem u mechanika)

ADAMO

Post2007-11-27, 09:56      zapowietrzanie sie W210 300td Odpowiedz z cytatem
właśnie w niedziele poszły mi następne świece zamówiłem bosha i dzis wymienie także chyba jednak nalezy wiymieniać wszystkie odrazu bo u mnie no nawet tygodnia nie wytrzymało ale fakt koszt takiej świecy to 55 zl akurat u mnie a nie jak w mercedesie 110 zł 100% bicia na dzień dobry
pozdrawiam serdecznie

blackmilk

Post2007-11-28, 10:21      zapowietrzanie sie W210 300td Odpowiedz z cytatem
no nie no szok
skrecilem wszystko chodzilo pieknie
troche pojezdzilem i cos zaczelo stukac nie wiem gdzie czy to zawor czy pompa wtryskowa
ot zwyczajnie zaczelo stukac i silnik zle pracuje na jalowych
dzwonilem do kumpla mowi ze podobno zawor sie zawiesil - musze to sprawdzic odkrecajac po kolei
ewentualnie pompa
nie wydaje mi sie ze to od zlego zlozenia przezemnie
w koncu mam 3letnie doswiadczneie w slusarstwie precyzyjnym...
jak nie urok to sraczka....

edit:
zawiesil sie jakis zaworek wtrysku - wystarczylo dac do konca gazu i sie odblokowalo
teraz chodzi juz normalnie Smile

Forum samochodowe » Mercedes forum » zapowietrzanie sie W210 300td Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: