Forum samochodowe » Renault forum » ZAWÓR EGR CLIO 2 1.5 DCI
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

ZAWÓR EGR CLIO 2 1.5 DCI

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Autor Wiadomość
mrarek Renault
Scenic 1,5 dCi 110KM

Miasto: piekarnik śląski

Post2010-02-15, 18:12      ZAWÓR EGR CLIO 2 1.5 DCI Odpowiedz z cytatem
1) samochodów nie projektują znawcy, tylko ekonomiści
2) vel satis - czytałem. wpółczuję zwłaszcza tym z 3.0
3) reno może by się z tego wybronił, gdyby w porę zmienił te czasookresy wizyt z 30 kkm na np. 20 kkm max. wtedy może było by mniej narzekania na panewki

Reklamy
lizard76

Post2010-02-17, 10:59      ZAWÓR EGR CLIO 2 1.5 DCI Odpowiedz z cytatem
Sceniki wcale nie jest taki zły ,bez przesady .Innne marki tak samo są awaryjne.Ja mam granda 1.9 dci juz 1,5 roku i oprócz podnosnika jednej sdzyby z tylu obylo sie bez problemow.Nigdy nie mialem problemow z odpalaniem ,nawet w najwiekszy mroz -a stoi pod chmórką.2 razy bylem w Alpach w zimie i na trasie super na baku 60 litrow robilem 1100 km z predkoscią +- 130km/h Tankuje poprostu dobre paliwko i dbam o autko Smile

burm192 Chrysler
Grand Voyager 3.3V6

Miasto: Warszawa

Post2010-02-17, 18:13      ZAWÓR EGR CLIO 2 1.5 DCI Odpowiedz z cytatem
Jak napisałem wcześniej wszystkie auta od jakiegoś czasu są bardziej awaryjne niż ich poprzednicy , jest to pewnie spowodowane ekonomicznym mysleniem, tanio sprzedać czyli trzeba tanio wyprodukować przenosiny fabryk tam gdziejest tania siła robocza a jak się komuś mało płaci za prace to ten ktoś się do niej nie przykłada.Idąc tym tropem dalej tanio wyprodukowane czyli z wadami (niezawsze ale ) jak wady to i zarobek na serwisie. Jest może pare marek które niemogą sobie pozwolić na wpadki np. Maybah, Bentley itp. reszta to podwyroby na których trzeba zarabiać. Który producent moze sobie teraz pozwolić na wypuszczenie takiej marki jak Mietek 123 lub 124 w zasadzie auta nie serwisowalne ze względu na swoją nie awaryjność. A moim zdaniem w pewnym momencie francuzi naprawde podnieśli jakość swoich produktów , ale teraz chyba znowu ostro pikują w dół ze swoimi wyrobami motoryzacyjnymi oczywiście, bo przecież nie od dziś wiadomo że najlepsze kasztany rosną na placu Pigall
ps. a ja jestem szczęśliwy że ............... Smile

Forum samochodowe » Renault forum » ZAWÓR EGR CLIO 2 1.5 DCI Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: