Forum samochodowe » Prawo » DMC zestawu z kat. B+E
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

DMC zestawu z kat. B+E

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
słonko

Post2010-10-20, 19:35      DMC zestawu z kat. B+E Odpowiedz z cytatem
temat uprawnień prawka kat.B bardzo wciągający i budzący wiele kontrowersji Smile
osobiście po dłłłuuugggiiieeej analizie przepisów (wszyscy mi wmawiali,że musze E do B zrobić) wydedukowałam, że moge na moje B moge ciągnąć przyczepke z koniem ( mimo iż zarejestrowana jest jako przyczepa ciężarowa, 2osiowa, z najazdowym, długość składu przekracza mi 8m itp.) ...i mimo kontroli drogowej gdzie policjant twierdził, że przekroczyłam uprawnienia to ostatecznie po rozmowie gdzie oboje już zwątpliśmy w swoją wiedze na ten temat puścił mnie bez żadnych konsekwencji...do dziś nie mam 100% pewności kto miał racje, ale wierze w swoje agrumenty i jeżdze nadal z tą przyczepą już 5 rok
interpretacja i nadinterpretacja przepiów to rzecz inwidualna, nawet dla policji
wszystkim z dylematem szerkości i śpiących policjantów
ps.manadatu karnego nigdy nie przyjme, że niby przekroczyłam uprawnienia kat.B niech sąd wtedy będzie tym decydującym to się przekonam kto ma racje Very Happy

Reklamy
Forum samochodowe » Prawo » DMC zestawu z kat. B+E Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: