wlasnie w tym sek, ze ubezpieczenie moze byc tylko na leasingodawce, bo to on jest wlascicielem auta, a nie mozesz ubezpieczac ty nie swojego auta na siebie
Najlepiej ubezpieczyć sie od leasingu - nie korzystając z niego
zed
2007-08-23, 21:39 Leasing czy kredyt...?
z tego co sie orientuje to lepiej jest wziasc kredyt i za te pieniadze kupisz auto na siebie, a w leasingu to dopiero po splacie calosci, mozesz czuc sie bezpiecznie, a po drodze, przez te kilka lat bywa roznie.
A z tym juz roznie bywa - leasing ma preferencyjne warunki glownie na nowe auta, a z drugiej strony mozna juz dorwac kredyt 0~4% w promocji koncernow.
Rysiek
2007-08-23, 21:58 Leasing czy kredyt...?
srednio liczac, dla podobnych aut, bez kosmicznych znajomosci, trzeba uczciwie porownac i powiedziec, ze leasing jest czesto o polowe tanszy i juz, serio, a do tego jak mowisz przy firmie jest jeszcze kosztem, wiec wychodzi niejako jeszcze taniej
Podsumowujac - przy zakupie nowego auta na firme w znakomitej wiekszosci przypadkow leasing bedzie lepszym wyborem. Natomiast przy zakupie samochodu uzywanego, moze sie okazac, ze kredyt bedzie znacznie korzystniejszy. Do tego trzeba pamietac, ze maksymalny wiek samochodu przy zakonczeniu leasingu nie moze przekroczyc 7 lat.
Rysiek
2007-08-23, 22:38 Leasing czy kredyt...?
serio na auto uzywane kredyt moze byc tanszy niz leasing?
powiedz mi wiec gdzie dostane kredyt samochodowy na mniej niz 4%, bo za tyle mam leasing od reki w 3 roznych firmach/bankach na uzywane auto, a kredyt za minimum 2 x wiecej na dzien dobry
serio na auto uzywane kredyt moze byc tanszy niz leasing?
Korzystniejsze nie zawsze oznacza tańsze. Przy okazji zerknij czy dostaniesz na używane 3-4-letnie auto 3% leasing.
Rysiek
2007-08-23, 23:16 Leasing czy kredyt...?
nie 3%, a 4% napisalem, tak bez problemu
a co oznacza korzystniejsze, skoro 2 x drozsze? pomijam strach przed wypadkiem i kradzieza, bo gdyby to bylo kluczowe to milion firm i ludzi nie mialo by aut firmowych, tylko same kredytowane
serio pytam bo ten topik moze sie ludziom przydac potem w wyborze wiec konkrety beda bardzo mile sam nie wiem co bym wzial.. ale na razie leasing wychodzi mi polowe taniej + koszty na firme, wiec taniej o 60-70% nawet
Ok - mam przed nosem ofertę na leasing finansowy samochodu używanego, VAT MARŻA, przy założeniu pierwszej wpłaty wysokości 15 250 PLN Brutto, cenie samochodu 50 tys. PLN Netto.