Decyzji kredyt/leasing nie rozpatruje się tylko patrząc na procenty, jeśli masz firmę to dodatkową zaletą może być to że nie obniża Ci to zdolności kredytowej, poza tym to firmy leasingowe mają duże rabaty w salonach dzięki którym leasing może wyjść taniej...
Reklamy
iggy81
2010-07-20, 07:57 Leasing czy kredyt...?
Leasing w ostatnim czasie stał się "modniejszy", a to ze względu na koszty.
julia
Miasto: Warszawa
2014-05-27, 11:34 Leasing czy kredyt...?
Jak szukacie dobrej oferty kredytowej, to najlepiej jest zorientowac się w którym banku mają najlepszą ofertę. Sprawdz najlepiej na dobrym forum albo porównywarce finansowej. Kredyt jest kwestią indywidualną, dlatego nie dostaniesz dobrej odpowiedzi ogólnej.
link wycięty, admin.
tomasetti
2014-06-08, 09:27 Leasing czy kredyt...?
Wziąć nie problem, gorzej ze spłatą. Ale faktycznie lepiej się oprzeć na wiedzy doradcy nie zapominając o własnym rozumie.
autor12
2014-07-12, 12:31 Leasing czy kredyt...?
leasing jest dobry jak potrzebujesz kilku aut
kredyt jeżeli 1 auto
leasing to jak wynajem prędzej czy później trzeba oddać
kredyt spłacisz auto twoje
tak czy inaczej plusem leasingu jest bezproblemowość darmowy serwis itd
minusem płacenie tylko za użytkowanie potem auto wraca do firmy leasingowej
Pytanie zasadniczo czy wolisz płacic i miec spokuj czy płacic by potem miec
emlasz
2015-02-19, 12:59 Leasing czy kredyt...?
Kilka miesięcy temu założyłem własną firmę. Myślę o leasingu. Samochody dla moich pracowników będą bardzo potrzebne.
BernardLenartowicz
2015-12-22, 15:14 Leasing czy kredyt...?
Rysiek napisał:
leasing, wychodzi dzis juz tylko 3-5% w skali 3 lat czyli tyle co nic, a kredyt to 8% w skali roku, wiec wielokrotnie drozej
Zgadzam się z przedmówcą. Jest jeszcze opcja najmu. Jeśli kogoś to interesuje, można też wynająć samochód. Wiem, że może to zabrzmieć irracjonalnie, ale to i tak jest lepsza opcja niż branie kredytu na niektóre marki. Dlatego czasami jest też dobrze porównać oferty kredytowe, z niektórymi propozycjami dotyczącymi wynajmu aut.
RyszardK
2016-05-20, 12:40 Leasing czy kredyt...?
Jeszcze jest możliwość zakupu auta poleasingowego. Opcja z pewnością tańsza niż wzięcie nowego samochodu w leasing. Zaletą takiego rozwiązania jest możliwość sprawdzenia całej historii i dokumentacji pojazdu, co jest na pewno dużym plusem w przypadku zakupu auta używanego. Dla osób zainteresowanych tego typu formą, polecam ten artykuł: http://zakupsamochodu.pl/czy-warto-kupowac-auta-poleasingowe/
kielbasa-mar
2016-05-24, 11:44 Leasing czy kredyt...?
Lepiej leasing.
kornelka17
2016-07-28, 21:22 Leasing czy kredyt...?
hej ;d
BartekP220
2016-08-07, 23:11 Leasing czy kredyt...?
Też uważam, że lepiej leasing. W raiffeisen mają dobre oferty, wielu znajomych sobie chwaliło, na tyle mocno, że sam rozważam w niedługim czasie wziąć samochód w leasing
Arek234
Mercedes
A
2016-08-19, 12:16 Leasing czy kredyt...?
Ja polecam leasing + ubezpieczenie (tak jak ktoś już pisał)
Funfel
2016-09-05, 20:31 Leasing czy kredyt...?
Kredyt to zazwyczaj większe ryzyko i koszta. Dla firm zdecydowanie leasing a i konsumencki ostatnio staje się coraz bardziej opłacalny - słyszałem kilka dobrych opinii o Raiffeisen Leasing, może warto rzucić okiem?
Chociaż i tak najlepiej za gotówkę
adammadry
AR
Giulietta
2016-12-21, 21:44 Leasing czy kredyt...?
Oprócz konsumenckiego coraz ciekawszy jest też najem długoterminowy z dużym wykupem lub zupełna nowość - leasing na kilometry. Nie jeździsz, to płacisz dużo mniejszą ratę leasingową. Poszukajcie w necie na ten temat na kalkulator leasingowy nr 1.
Ogólnie to zależy na czym komu zależy - jeden chce wrzucić szybko zakup w koszty by nie płacić podatku, to bierze zwykły leasing i krótki okres,
drugi chce i tak zmieniać auto np co 4 lata, więc bierze najem - oddaje auto nie nie spłaca dużej wartości na końcu
a trzeci chce mieć pewność że go będzie stać na raty, wiec bierze leasing na kilometry i wie, że jak nie będzie jeździł to będzie miał w danym miesiącu dużo niższą ratę.
Nie zawsze jest tak, że bierze się tylko najtańsze rozwiązania - bo wszyscy chodzili by w chińskich kurteczkach i tenisówkach a mieszkali w blokach z wielkiej płyty - a jednak tak nie jest. Tak samo jest z leasingiem itp
Toothle
BMW
F10
Miasto: Olsztyn
2016-12-28, 14:20 Leasing czy kredyt...?
Nigdy nie zastanawiałem się nad leasingiem. Kredytu też nie brałem, ale nie wiedziałem, że to leasing jest na taki niski procent. Musze poczytac o tym temacie