Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 18, 19, 20  Następny
Autor Wiadomość
kajko

Post2007-07-10, 19:51      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
Ja poki co od czwartku przeszedłem dość długą drogę z P.U.H bo:
- dostałem umowe faxem
- skonsultowałem ją z adwokatem
- poinformowałem panie z P.U.H. że umowa mi się nie podoba
- PANIE POINFORMOWAŁY ŻE TO STANDARD I INNYCH UMÓW NIE PODPISUJĄ
więc napisałem swoją wersję z paroma artykułami z Kodeksu Postepowania Cywilnego (art. 394 KPC - o zwrocie 2krotnej wartości zaliczki przy niewywiązaniu się z umowy oraz art.777 KPC o dobrowolnemu poddaniu sie egzekucji i............
- wysłałem umowę w poniedziałek rano... z umoiechem na twarzy czekam na reakcję ...
po 10 minutach dosteję "swoją" umowę podpisana i podstęplowaną,... cuda normalnie
Notraialie nie można umowy podpisać bo szef z niemiec nie przyjedzie a panie nie mają upoważnienia do ich podpisywania... hmmmmm to tylko w Polsce mozliwe
Ps: mam zarezerwowane BMW 530D r.2003 85000km... ktos jeszcze rezerwował ten sam?
Wolę się upewnić zanim być może podpiszę zobowiązanie notarialne do zapłaty za auto zgdone z umowa ba zaliczki razcej wpłacać nie zamierzam...
Pozdrowionka. Kajko

Reklamy
qqqqqq

Post2007-07-10, 23:02      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
tom1 napisał:
Witam
Mam bardzo zła wiadomość dla obecny klientów firmy PUH. Jatrosław Włodarczyk. w tej firmie już nic nie działa. Jedynie pozostaje złożenie do prokuratury zawiadomienia o przestępstwie.

Witam

Czy dałeś zaliczkę, podpisałeś umowe i nie dotrzymali umowy?

qqqqqq

Post2007-07-10, 23:05      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
kiełbasa napisał:
Jeżeli masz rezerwacje( wymaga wpłaty 6 tys zł) to juz możesz zacząć sie przejmować. Żaden z podanych numerów nie odpowiada tzn. na wszystkich włączają sie skrzynki , które sa juz zapełnione. Zainteresowani mogą spróbować sami :
kontakt: 516378390, 790268196, 790268203
, 0564954045
Strona Pana Włodarczyka właśnie zniknęła z gratka.pl
Sprawa szyta jest grubymi nićmi, ale poczekamy zobaczymy(według umów pierwsze auta powinny trafić do klientów pod koniec miesiąca). Mam nadzieje ,że nie będzie tak jak w przypadku tej sprawy
http://www.gazetylokalne.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1149[/url]
]

Strona jest na innym adresie , bo podobn ktoś sie pod nich podszywał
www.kupsprzedaj.pl potem wchodzicie na strony sprzedawców / motoryzacja / i tam jest jaroslaw Wlodarczyk

pozdrawiam

DEUS

Post2007-07-10, 23:36      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
Madzia1986 napisał:
Wyobraz sobie ze mam wszystkie numery,dokladnie cztery i ciagle jestem w kontakcie z firmą.

W to uwierze bo odleglosc jest bardzo mala prawda?

Madzia1986 napisał:
to zauwazylbys ze podane sa nowe numery kontaktowe.

Można poznać te nowe numery?

Madzia1986 napisał:
A moje pieniadze sa bezpieczne i niczym sie nie przejmuje.

i mam nadzieje ,ze nie będzie sie Pani M i Pani R musiała przejmowac niczym ,a auta trafia do klientow.

dex80

Post2007-07-11, 08:35      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
Witam,
Z tego co mowi Kajko jezeli PUH Wlodarczyk nie zobowiaze sie do wypelnienia umowy to otrzyma 2 razy wieksza zaliczke czy dobrze zrozumialem ?? Jezeli osoba Kajko nie jest w jakis sposob strona firmy PUH Wlodarczyk to oznacza, ze firma rzeczywiscie ma zamiar uczciwie postepowac.
Moj kolega ktory juz przelal zaliczke i jest na urlopie wiec nie czyta tych naszych wypocin(moze i lepiej dla jego kondycji psychicznej) zarezerwowal ktoregos passata combi, ja mysle tez o zakupieniu u tego Pana auta ale ciagle mam obawy.

qqqqqq

Post2007-07-11, 09:03      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
Witam musimy być dobrej myśli ja też wpłaciłem 6 tyś. ale jestem pełen obaw. Mimo wszystko nie mogę sie dodzwonić na żadną komórkę tylko do tych pań w biurze. Musimy miec ręke na pulsie i trzymac sie razem mój e-mail: michalst@interia.pl Dzisiaj zażądałem zwrotu gotówki ponieważ powiedziałem im że chce zrezygnować ponieważ są niekompetentni, nie mam żadnego kontaktu itd. Obiecali mi że wciągu 24 h dostane zwrot gotówki na konto. Wtedy zobaczymy czy firma jest wiarygodna.

Pozdrawiam

dex80

Post2007-07-11, 09:28      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
Dodam, ze probowalem znalezc w necie importera aut a podobnej atrakcyjnosci cen do jakosci jaka ma PUH Wlodarczyk i znalazlem niejaka firme Auto M z Wroclawia prowadzona przez pana Splawskiego Michala, na odpowiednim forum tez sa bardzo roznorakie opinie o tej firmie. Moze ktos z obserwujacych a na pewno jest taka osoba Tymsun, ktory rozpoczal ten watek i przytacza sprawe Renowekxu wie tez jak prosperuje tamta firma, czy ma jakis zadowolonych klientow ?

tom1

Post2007-07-11, 10:57      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
Witam
W sprawie firmy P.U.H. Włodarczyk każdy może mieć odmienne zdanie i własne przemyślenia. Jak wcześniej pisałem byłem pewien obaw zwłaszcza, że wygasła ich strona internetowa, śledząc informacje o róznych przekretach samochodowych schemat wyglądał tak samo. A tu miłe zaskoczenie. Strona nadal nie działa natomiast firma tak. Obawa przed utrata wpłaconych pieniędzy jak również sugestie kilku wpisów, skłoniły mnie do wycofania się z zawartej transakcji. Co też uczyniłem i firma staneła na wysokości zadania co świadczy, że mają uczciwe zamiary, a strach rozpowszechniany w internecje podyktowany jest nie miłymi doświadczeniami z innymi firmami. (oszustów nie brakuje). Ta firma wydaje się być całkiem legal. Chociaż samochodu u nich nie kupiłem. Kto wie może jeszcze nic straconego wkońcu to tylko handel i każdy chce zarobić.
pozdrawiam Wszystkich zainteresowanych.

kiełbasa

Post2007-07-11, 12:07      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
tom1 napisał:
Po przeprowadzonej rozmowie z Panem J. Włodarczykiem obiecano załatwienie sprawy finansowej po mysli obojga stron

Jak mamy to rozumiec? mozna prosic o jakies konkrety.

tom1 napisał:
A tu miłe zaskoczenie. Strona nadal nie działa natomiast firma tak. Obawa przed utrata wpłaconych pieniędzy jak również sugestie kilku wpisów, skłoniły mnie do wycofania się z zawartej transakcji. Co też uczyniłem i firma staneła na wysokości zadania

czy mamy rozumiec ze firma zwrocila Panu pieniadze?

Problem polega na tym ,ze firma dopuki nie upłynie termin realizacji umów jest czysta jak lza i moze swobodnie dzialac, a ludzie ktorzy wplacili zaliczke chcieli by uslyszec o jakis pozytywnych konkretnych dzialaniach firmy, a nie jej zapewnieniach.

dex80

Post2007-07-11, 12:26      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
kiełbasa napisał:

Problem polega na tym ,ze firma dopuki nie upłynie termin realizacji umów jest czysta jak lza i moze swobodnie dzialac, a ludzie ktorzy wplacili zaliczke chcieli by uslyszec o jakis pozytywnych konkretnych dzialaniach firmy, a nie jej zapewnieniach.

no i takich konkretow nie bedzie, az nie mina terminy umow lub pierwsi klienci nie dostana samochodow. Wiem ze partia samochodow wg zapewnien P. Wlodarczyka ma byc ok 25 lipca. Ci co chca zaryzykowac i to zrobili musza czekac a inni moga obserwowac.

arek38

Post2007-07-11, 15:19      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
witam.byłem w zeszłym tygodniu w ich biurze, sami byli zdziwieni że takie niskie ceny.

koala74

Post2007-07-11, 18:05      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
witam
Jestem niedoszłym klientem tej firmy. Według mnie jak ktoś wysłał zaliczkę na podstawie otrzymanej faksem umowy to jest bardzo odważny i ufny i oby tego zaufania przez tą firmę nie stracił. Może ta firma jest uczciwa ale bardzo zastanawiające są ceny tych samochodów. W cenie i standardzie oferowanej przez Pana Włodarczyka kupiłbym 5 sztuk od razu i nieźle na tym zarobił !!!
Śledzę ceny na Gratka.pl od dłuższego czasu i tak atrakcyjnych nie widziałem; no muszę przyznać że raz się to zdarzyło - na szczęście nie wpłaciłem zaliczki 1500zł, a Pan który miał ten samochód sprowadzić przepadł 2 miesiące temu i tyle.
Ogłoszenia Pana Włodarczyka ukazały się kilka dni temu i dopiero po upływie czasu określonego w umowie okaże się czy jest to przekręt czy nie.
Proszę o informację jak ktoś otrzyma zamówiony samochód.
Tym którzy wpłacili zaliczkę życzę spokojnych nocy a resztę ostrzegam.

kajko

Post2007-07-11, 19:21      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
Życzę i sobie i wszystkim aby te opnie były tylko pomówieniami.
Panią M. i Pania R. pozdrawiam.
Mam mieszane uczucia co do firmy ale przecież to ciężki rynek i do tego zepsuty przez "oszustów i naciagaczy" także firmie PHU życzę sukcesów i aby zamairy wszystkich pracowników pokryły się w niedalekiej przyszości z rzeczywistością.
Odwiedziłem siedzibę firmy i podpisałem umowę pomimo iz w weekend trochę naczytałem się "Pana" którego historię mi streszczono w biurze.... myslę że szanse są 50/50 a co z tego wyjdzie zależy tylko od chęci obydwu stron....
Ps: napewno dam znać jak sprawa się zakończy

andrzej2

Miasto: labedy

Post2007-07-11, 20:44      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
Takie ostrzeżenia mogą tylko pomóc a nie zaszkodzic i raczej bym podziękował za nie niż miał o to pretensje.

Lepiej kilka razy sprawdzic niż się potem rozczarowac i biegac po sądach

dex80

Post2007-07-12, 10:08      P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Odpowiedz z cytatem
Kajko ale podpisales umowe i dales zaliczke ?

Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow. Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 18, 19, 20  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: