2007-07-12, 12:22 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Jestem zainteresowany tą sprawą. Jeżeli ktoś odbierze auto prosze o info na e-mail
jakiespropozycje@poczta.fm
Reklamy
Jurand
2007-07-16, 20:09 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Madzia1986 napisał:
Nie wiem skad takie wnioski wyciagasz,ja rowniez dzwonilam w sprawie jednego auta i wszystko jest ok,mam nawet rezerwacje.Wiec przestan rozsylac glupie komentarze na forach i lepiej naucz sie wykrecac numer w telefonie.Dodam ze wszystkie papiery firmy zostaly mi przefaksowane.
Aaaaahahahahaha po tylu przekrętach realizowanych dokładnie w ten sam sposób - atrakcyjne ceny na gratce, miła pani w obsłudze, zaliczka 5-6 tysięcy, potwierdzenie rezerwacji i na koniec firma znika - nadal ludzie jak MATOŁY dają się nabierać, wierząc, że za granicą to prawie nowe auta stoją przy drodze z napisem "tanio oddam pomóżcie mi się tego pozbyć!!!"
Polacy to jednak naród pełen naiwniaków.... W dodatku jak się takiemu mówi, że to przekręt, to jeszcze pyskują... Zobaczymy, co sobie tą rezerwacją zrobisz - polecam podcieranie się nią w ubikacji...
Jurand
2007-07-16, 20:43 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Szanowni Państwo! To jest wałek, tudzież przekręt. Osoby, które wpłaciły tej firmie zaliczkę, mogą teraz uznać to jako cena krótkiego kursu pt. "Jak zostać jeleniem". Inne firmy również organizują takie kursy, z rynku niestety wycofały się dwie duże firmy Prosperita Mielec oraz Renowekx. Oferty kilku przedstawicieli handlowych można spotkać jednak na stronach telegazety - polecam oferty ze zdjęciami ZAWSZE trafi się jakiś podejrzanie tani diesel "do sprowadzenia po wpłaceniu zaliczki".
zibio99
2007-07-21, 12:47 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
proszę o kontakt ludzi którzy wpłacili zaliczkę
Ja tez wpłaciłem i cała sprawa zaczyna mi śmierdzieć...
nr gg 5463954
grzegorzkolejnik
2007-07-22, 00:39
.
Ostatnio zmieniony przez grzegorzkolejnik dnia 2007-07-23, 08:26, w całości zmieniany 4 razy
dex80
2007-07-22, 17:49 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
zibio99 napisał:
proszę o kontakt ludzi którzy wpłacili zaliczkę
Ja tez wpłaciłem i cała sprawa zaczyna mi śmierdzieć...
nr gg 5463954
a masz jakies konkretne powody by uwazac ze cos smierdzi ??
2007-07-23, 13:03 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Poniżej zamieszczam oświadczenie, które otrzymaliśmy dziś z firmy F.U.H. JAROSŁAW WŁODARCZYK. Jednocześnie przypominam, że V10.pl nie jest w żadnym wypadku stroną w tej sprawie, udostępniamy jedynie forum - platformę wymiany poglądów przez naszych użytkowników.
Poniżej treść oświadczenia:
OŚWIADCZENIE
W ZWIĄZKU Z WYPOWIEDZIAMI OSÓB NA FORUM SAMOCHODOWYCH PRAGNĘ UŚCIŚLIĆ CAŁOKSZTAŁT SYTUACJI.
FIRMA P.U.H. JAROSŁAW WŁODARCZYK FIGURUJE W WPISIE DO EWIDENCJI DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ POD NUMEREM III RHU 64111-876/2007 ZATWIERDZONYM PRZEZ PREZYDENTA MIASTA ŁODZI WYSTAWIONYM PRZEZ KIEROWNIKA REFERATU HANDLU I USŁUG PANA WIESŁAWA MACIEJEWSKIEGO.
DATA ROZPOCZECIA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ ZGODNIE Z ZMIANĄ W WPISIE NASTĄPIŁA 28/10/2002. FIRMA FIGURUJE W 3 REJONACH POLSKI TWORZĄC SIEĆ PRZEDSIĘBIORSTWA. GŁÓWNA SIEDZIBA MIEŚCI SIĘ W ŁODZ ZAŚ 2 POZOSTAŁE ODDZIAŁY W BRODNICY I KIELCACH.
SZEF FIRMY ZASTOSOWAŁ METODĘ PROWADZENIA PRZEDSIĘBIORSTWA SPROWADZANIEM SAMOCHODÓW Z ZAGRANICY. NIEDZIAŁAMY JAKO KOMIS. ZAWIERAMY UMOWY PRZEDWSTĘPNE Z KLIENTAMI WRAZ Z POBIERANĄ WPŁATĄ TZW. ZALICZKĄ. ZA CAŁĄ ZALICZKĘ KLIENT OTRZYMUJE SAMOCHÓD W PRZECIĄGU MIESIĄCA POCZYM MA 48 H NA SPRAWDZENIE STANU TECHNICZNEGO SPROWADZONEGO AUTA I UREGULOWANIE RESZTY WPŁATY.
CENY SAMOCHODÓW SĄ BARDZO ATRAKCYJNE PONIEWAŻ SĄ ONE Z PRZETARGÓW BANKOWYCH W NIEMCZECH.
wpis_do_ewidencji_01.jpg
Opis:
Rozmiar:
221.48 KB
Odsłon:
1699 raz(y)
przemo78
2007-07-23, 18:56 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
witam,
też szukam auta w różnych ofertach (m.in. w PUH) i dzisiaj dodzwoniłem się zarówno do biura jak i na komórę do pana J.W. (mówił że właśnie wraca z Niemiec).
przesłali mi wzór umowy wstępnej, błędy ort. mnie poraziły - ale nie oczekujmy od handlarza zbyt dużej inteligencji (pomyślałem sobie).
wprawdzie stoi u niego jeden samochód który interesowałby mnie bardzo, ale poczekam na rozwój sytuacji, bo nie stać mnie żeby wtopić 8000 pln
jak ktoś otrzyma zamówione auto to proszę o posta co i jak
kajko
2007-07-23, 22:13 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Ciekawe jak wygląda to w przypadku osób które wpłaciły zaliczki?
Jawor
2007-07-25, 12:41 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Ja jestem w sytuacji o tyle komfortowej, że nie wpłaciłem zaliczki. Udało mi się skontaktować tydzień temu z szefem firmy i umówiliśmy się , że wpłacę zaliczkę jak będę miał na umowie numery samochodu, który kupuję i że będę mógł z nim pojechać po auto. Jak na razie nie idzie się do niego dodzwonić...Jestem w posiadaniu dokumentów rejestrowych tej firmy , NIP. Regon, Wpis do działalności, ale być może te dokumenty nie są nic warte. Byliśmy też zobaczyć na miejscu w Brodnicy czy firma istnieje. Biuro dwa tygodnie temu istniało, aczkolwiek aut na miejscu nie ma bo biuro jest w lokalu w bloku. Z rozmów z Panią pracującą w biurze wynika, że ona szefa raczej nie widuje. Czy to znaczy , że to jest jakiś przekręt. Nie wiem... w każdym razie skontaktować się z tą firmą jest bardzo trudno- momentami niemożliwe. Jeśli ktoś ma konkretniejsze dane niech daje znać... Jeśli ktoś sfinalizował transakcję i jest już w posiadaniu auta niech też da informację na forum.
kkoval
2007-07-26, 10:33 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Cześć,
jako, że ja jestem także zainteresowany tematem (co prawda nie od strony kupna samochodu), postanowiłem spróbować sprawdzić tę firmę.
1. Kontakt z firmą
Nie jest rzeczywiście łatwo dodzwonić się do nich na telefony stacjonarne, ale nie jest to niemożliwe. Wczoraj nie miałem szczęścia, dziś odebrała jakaś Pani.
2. Kontakt z szefem
Nie ma większego problemu, dziś odbieral za kazdym razem kiedy probowalem sie do niego dodzwonic. Zagrałem potnecjalnego klietnta. To czego się dowiedziałem:
- człowiek jest w Niemczech, w PL będzie w przyszłym tygodniu
- jeśli chcę kupić od niego auto muszę przyjechać do niego do biura, w przyszłym tygodniu, jak tylko wróci z Niemiec, wybieram samochód, wpłacam 1 500 Euro i czekam na sprowadzenie auta. Zaliczka jest pobierana w ramach umowy, o której mowa we wcześniejszych postach.
Reasumując, temat albo wygląda na ZBIOROWĄ PSYCHOZĘ (spowodowaną przez akcję z Renowekxem) albo czlowiek jest nieuczciwy i świetnie radzi sobie z wyciąganiem pieniędzy od naiwnych ludzi.
Na razie, na dwoje babka wróżyła.
Jak Panie w firmie powiedzialy, najblizsza dostawa jest w przyszlym tygodniu, wtedy wszystko sie okaze.
Organizacja firmy:
p. Jaroslaw W. jezdzi do Niemiec po samochody - na niego jest zarejestrowana firma.
p. Przemyslaw Ch. jest dostepny w biurze, mozna z nim porozmawiac, to dyrektor firmy
panie przy telefonach - odbieraja telefony i udzielaja informacji
Wszystko wyglada na uczciwe, gdyby nie to ze doswiadczenie z Renowekxem kaze 10 razy zastanowic sie zanim wplaci sie zaliczke.
...firma wymaga zaliczki, mimo, ze gdyby sprowadzila samochody i sprzedawala jest z placu, w tej samej cenie, to podejrzewam, ze samochody nie stalyby dluzej niz 2 dni...
Aha, oficjalnie firma nie wspolpracuje juz z Gratka, ze wzgledu na koszty. Gratka z kolei mowi ze z niepewnymi klientami nie wspolpracuje oraz ze miala 'glosy' od uzytkownikow, ze firma moze byc nieuczciwa i na tej podstawie wylaczyli strone.
Oficjalnie firma wspolpracuje z Autotrader, Otomoto i Allegro. Na Otomoto nie bardzo moge znalezc ich ogloszenia.
Tomek_civic
2007-07-26, 10:39 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
ja bym prosil nie pisac, ze Otomoto, Allegro "wspolpracuje" z jakas firma, bo ta firma umieszcza tam ogloszenia, to sa platformy z ogloszeniami, a takich firm otomoto ma tysiace na stronie, nie znaczy to ze akceptuja w jakikolwiek sposob te firmy i z nimi wspolpracuja
kkoval
2007-07-26, 12:23 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Tomek_civic napisał:
ja bym prosil nie pisac, ze Otomoto, Allegro "wspolpracuje" z jakas firma, bo ta firma umieszcza tam ogloszenia, to sa platformy z ogloszeniami, a takich firm otomoto ma tysiace na stronie, nie znaczy to ze akceptuja w jakikolwiek sposob te firmy i z nimi wspolpracuja
Tomek_civic: kwestia nazewnictwa.
To prawda, firma na tych serwisach UMIESZCZA ogłoszenia.
Dodatkowa informacja: zande postepowanie w Komencie Powiatowej Policji w Brodnicy nie jes prowadzone przeciwko tej firmie, ale to dlatego, ze firma działa od niedawna i nie upłynął jeszcze termin realizacji umów zawieranych przez firmę, a więc nie ma oznak przestępstwa. Jednak... firma jest policjantom znana.
Dodatkowo, firma ma kilka przestawicielstw w Polsce i w stosunku do niej prawdopodobnie toczy sie postepowanie prokuratorskie - nie wiem w jakiej czesci Polski, ale jak sie dowiem dam znac. Podobno Otomoto od tego czasu przestalo z nimi... WSPÓŁPRACOWAĆ
Teraz moga juz tylko UMIESZCZAC ogłoszenia, tak jak kazdy moze umieszczac.
zibio99
2007-07-26, 18:48 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
koval bardzo bardzo proszę o kontakt im szybciej tym lepiej...
Moje GG 5463954
dex80
2007-07-27, 12:31 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
no i firma PUH Wlodarczyk zniknela z netu i zaraz zniknie biuro i zaliczki kolejnych ludzi ktorzy chcieli okazyjnie kupic auta. Tak sie chyba skonczy ta sprawa nic innego nie przychodzi mi do glowy.