2007-08-02, 21:34 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
halina napisał:
No i zapytanie do wlasciciela portalu --dlaczego tak póżno zdjeliscie ogloszenia przestępców z portalu ---myśle ze tez bedziecie musieli odpowiedziec---a moze?
Halino, nie mam pewności o jakim portalu piszesz.
Jeżeli chodzi o Portal V10.pl to w naszym portalu nie było żadnych ogłoszeń firmy P.U.H. Jarosław Włodarczyk, a jedynie dyskusja (niedoszłych) klientów tej firmy na temat jej uczciwości i wywiązywania się jej właściciela z podpisanych umów.
Nie wiem więc o jakim "odpowiadaniu" piszesz i co ma znaczyć to "a może" na końcu Twojej wiadomości.
Reklamy
drgn
Rav4 od Włodarczyka...
...i wszystko jasne ;)
2007-08-02, 21:46 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
"lewandek"...spokojnie. nikt nie oskarża o nic portalu v10 i dziękuje w imieniu wszystkich, że udostepniacie nam "platformę" do komunikacji w celu doprowadzenia sprawy do konca.
każdemu puszczaja nerwy więc spokojnie.
Pozdrawiam
drgn
Rav4 od Włodarczyka...
...i wszystko jasne ;)
2007-08-02, 21:48 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
dodam, że jeżli Halina mysli o Gratce czy innych to tu się z nią nie zgodzę. Winszuje reakcji osób zarządzajacych, że zablokowali ogłoszenia przed wkroczeniem policji. W przeciwieństwie do nich - im wystarczyły podejrzenia a nie czas okreslony w umowach.
DEUS
2007-08-03, 00:03 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
drgn napisał:
kkoval - gadasz jak ktoś z firmy PUH
hmmmm.....wedlug mnie jak ktos z FIRMY
strzelam na Olsztyn
PZDR
kkoval
2007-08-03, 07:16 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
drgn napisał:
Jutro opublikuję mejla i prośbę jakie dane należy przesłać 9po ustaleniach z prawnikiem).
zaloże się, że pana kovala i dexa - nie będzie wśród zainteresowanych, poniewaz na mojego nosa oni maja inne zadanie...
Mnie nie bedzie po stronie poszkodowanych klientow firmy PUH JW - to prawda.
Jak juz pisalem, nie jestem niedoszlym klientem Pana Włodarczyka.
W celu wyjasnienia mozna powiedziec, ze jest przeciwnie, to Pan Włodarczyk jest moim niedoszłym klientem, a wiec nie zapłacił za usługę zrealizowaną dla jego firmy...
A jesli chodzi o moje zdanie na ten temat wszystko jest w postach
Uwazam, ze nalezy tepic takich ludzi i gleboko zastanowic sie jak przeciwdzialac tego typu przekretom. Dlatego jesli tematem rzeczywiscie zainteresuje sie TVN bedzie to byc moze doskonaly krok na drodze walki z nieuczciwymi handlarzami aut.
kkoval
2007-08-03, 07:17 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
DEUS napisał:
drgn napisał:
kkoval - gadasz jak ktoś z firmy PUH
hmmmm.....wedlug mnie jak ktos z FIRMY
strzelam na Olsztyn
PZDR
człowiek sie stara, chce pomoc, a tu takie pomowienia...
kkoval
2007-08-03, 07:21 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
drgn napisał:
dodam, że jeżli Halina mysli o Gratce czy innych to tu się z nią nie zgodzę. Winszuje reakcji osób zarządzajacych, że zablokowali ogłoszenia przed wkroczeniem policji. W przeciwieństwie do nich - im wystarczyły podejrzenia a nie czas okreslony w umowach.
zapewniam Was, ze zaden z liczacych sie serwisow internetowych publikujacych ogloszenia motoryzacyjne nie chce miec na swoich stronach www tego typu oszustow...
potencjalny zysk osiagniety z jednego takiego klietna (potencjalny, bo prawdopodobnie nigdy nie zostanie osiagniety) nie jest wart niezadowolonych, oszukanych klientow
Daoo
2007-08-03, 07:39 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Witam wszystkich dziś dzwoniłem do Panów policjantów z Brodnicy byli mili i wcale nie zaskoczeni he.Okazuje się że sprawą się interesują i proponuje dzwonić do nich ponieważ sprawdzają czy istniejemy w ich zabezpieczonych papierach jeśli tak to wysyłają wezwania na przesłuchania do miejscowych komęd. wzwiązku z tym nie musze nic zgłaszać tylko czekam na wezwanie.podaję telefon 564914270 lub 260
marco
2007-08-03, 07:42 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Witam,
W celu usystemtyzowania:
- potrzebujemy osoby, która będzie miała namiary na wszystkich poszkowdowanych i będzie osobą kontaktową - Panie Piotrze - prosił Pan o kontakt wszystkich - jest Pan w stanie zrobić taką listę - wspólnie z drgn i jego prawnikiem - jak proponuje?
- następnie potrzebujemy wiedzieć, jakie dane, dokumenty Wam przekazać - drgn - jak będziesz już wiedział - pisz co przesyłać.
A co do kkoval-a - to jest tak jak pisze - prawda Panie Krzysztofie?
kkoval
2007-08-03, 07:53 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
marco napisał:
prawda
to znaczy JAK ??
halina
2007-08-03, 08:34 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Pozdrawiam własciciela portalu V10 --oczywiscie miałam na mysli portale :Gratkę i Kup sprzedaj -sądzilam ze to jasne.To po pierwsze a dalej idąc w w rozważaniach koniecznie musimy zjednoczyc siły ponieważ nasze organy dopiero zostały zmobilizowane do roboty gdy sami pracownicy w obawie przed konsekwencjami zglosili sie na policję w dn.1 08.2007r.Nie będą tego kontynuowały tak jak powinny ponieważ nie mają do tego priorytetów.
marco
2007-08-03, 08:36 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
kkoval napisał:
marco napisał:
prawda
to znaczy JAK ??
To znaczy, że na podstawie tego, czym się Pan zajmuje, już chyba wcześniej spotykał się Pan z podobnymi sytuacjami.
Może Pan napisać jak się takie sprawy najczęściej kończą i czy osoby poszkodowane coś zdziałają?
kkoval
2007-08-03, 09:02 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
marco napisał:
kkoval napisał:
marco napisał:
prawda
to znaczy JAK ??
To znaczy, że na podstawie tego, czym się Pan zajmuje, już chyba wcześniej spotykał się Pan z podobnymi sytuacjami.
Może Pan napisać jak się takie sprawy najczęściej kończą i czy osoby poszkodowane coś zdziałają?
od chwili zgłoszenia popełnienia przestępstwa, po przez rozpoczęcie postępowania czy przez prokurature czy przez policje uplywa... sporo czasu
wladze (policja i prokuratura) oczywiscie wspolpracuja z portalami ogloszeniowymi, ale w moim przekonaniu czas kiedy policja zgłasza sie po odpowiednie informacje (logi, IP, daty, dokumenty) jest zbyt długi... poniewaz policja ma podstawy do wystapienia o takie dane, dopiero gdy toczy sie sledztwo (nie wiem, ale chyba na wniosek prokuratury).
Dane te sa... o tyle malo uzyteczne, ze tylko przekazuja informacje oczywiste, np. ze logi prowadza do komputerow ktore znajduja sie w Brodnicy w wiadomo, ktorym biurze.
Oczywiscie dane te stanowia DOWODY, ale... czy uzyteczne?
W przypadku takich oszustw, trudno jest mi powiedziec, jak sprawa wyglada na dalszym etapie... Prywatnie wydaje mi sie, ze z uwagi na brak mozliwosci ustalenia sprawcy sprawa taka zostaje umorzona, ale... to tylko moje domysly.
Moim zdaniem kluczowe w tej sprawie wydaje sie zidentyfikowanie miejsca przebywania osoby, ktora podaje sie za Jarosława Włodarczyka, a to mozna BYŁO zrobic, gdy posługiwał się telefonem komorkowym. Teraz nie mam pojecia jak mozna to ustalic.
Jesli moge cos zasugerowac (taki pomysl, choc nie wiem czy to ma sens) to proponuje udac sie do PRYWATNEGO DETEKTYWA, opowiedziec sprawe i spytac sie czy jest w stanie podjac sie zadania znalezienia Pana JW i za jaka cene (oczywiscie na zasadzie success fee!!). Jesli prywatny detektyw uzna, ze jest mozliwosc namierzenia Pana JW i podejmie sie tego za odpowiednie wynagrodzenie wyplacone tylko w przypadku powodzenia to znaczy, ze widac swiatelko w tunelu
Jesli chodzi o pociaganie do odpowiedzialnosci pracownikow firmy, to z tego co znam polskie prawo to pracownik zatrudniony w tego typu firmie, nie ponosi odpowiedzialnosci za szkody powstale w wyniku dzialanosci wlasciciela. A pracownice, wydaje mi sie, ze mogly nie miec podstaw do wczesniejszego zgloszenia sprawy na policje (to tylko moje zdanie). Mam wrazenie, ze Pan JW niezle do nich podszedl od strony socjotechnicznej, no i wspomniana przeze mnie stopa bezrobocia w Brodnicy tez jest bez znaczenia... - bede sie upierał
dex80
2007-08-03, 09:22 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Witam,
do drgn co miales na mysli mowiac, ze jestem inaczej zainteresowany ta sprawa??
Zapewniam Cie ze jak najbardziej podobnie jak Ty - udupic Wlodarczyka i uzyskac co sie da. Czuje sie poniekad odpowiedzialny za osobe, ktora umoczyla w brodnickim przekrecie zaliczke. Fakt ze szybko (ponad 2 tyg temu) zorientowalem sie, ze to przekret, ale dlugie rozmowy telefoniczne z Wlodarczykiem przedluzaly pewne zludzenia (gosc naprawde ma wyjatkowe zdolnosci manipulacyjne). Najbardziej sie zaniepokoilem jak zauwazylem ze w jego ofercie sa samochody nowe - naprawde niektore nowe model,e to byly zdjecia salonowych fur w stanie fabrycznym - wystarczylo sie przyjrzec na bieznik opon - byly nowki (kto sprzedaje auto wymieniajac na nowe opony??) Po drugie sprawdzilem gdzie Wlodarczyk siedzi jak wszyscy mowia ze jest w Niemczech , jak raz zadzwonilem do panien z firmy to zapewnialy ze on jest w Niemczech, zadzwonilismy do niego i potwierdzil to samo a sku*wiel siedzial w okolicach Żywca - to sa informacje pewne !!! Osoba z mojej strony ktora jest poszkodowana dzisiaj zadzwoni do Brodnicy na policje i zglosi sprawe. Przylaczam sie jednym slowem do poszkodowanych - pozdrawiam!!!
P.S. Swoja droga juz widze na necie kolejne super tanie diesle "do sprowadzenia" i szlag mnie trafia ze po przekretach z Renowekx , Auto M , teraz PUH Wlodarczyk i tak sa kolejni naciagacze - a policja spi.
kkoval
2007-08-03, 09:33 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
dex80 napisał:
P.S. Swoja droga juz widze na necie kolejne super tanie diesle "do sprowadzenia" i szlag mnie trafia ze po przekretach z Renowekx , Auto M , teraz PUH Wlodarczyk i tak sa kolejni naciagacze - a policja spi.
Policja nie śpi... Po prostu maja ograniczone pole dzialania.
Tak zwane "działania operacyjne" byly przeprowadzane jeszcze, gdy ogłoszenia Pana JW wisialy w necie. Nie wiem co dokladnie znaczy 'dzialania operacyjne' bo Policja nie chce i pewnie nie moze ujawniac takich informacji - co zrozumiale.
Ja bym powiedzial raczej nie 'spi' tylko jest 'przymulona' - dziala wyjatkowo wolno... ale czy to wina polcji?
Nie wiem, moze rzeczywiscie Pan JW byl przez nich PROFILAKTYCZNIE namierzony juz wczesniej i dostal ogon, ktory jezdzil za nim dzien w dzien, noc w noc przez 2 tygodnie...
osobiscie watpie, a co jesli okazaloby sie, ze nie ma przekretu, kto by zaplacil za te opieke nad Panem JW...
Ja mysle, ze serwisy internetowe sa juz WYSTARCZAJACO nauczone, aby starac sie nie publikowac wiecej ofert takich oszustow. Ale z drugiej strony, kazdy ma prawo zamiescic w takim serwisie COKOLWIEK i w JAKIEJKOLWIEK cenie... a jak wylapac takie ogloszenie wsrod 100 000 innych? Tylko uzytkownicy moga to zrobic i sami to zglosic...