2007-08-01, 13:41 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Rozmawiałem z policją w Brodnicy i otrzymałem informację, że z dokumentów, które oni mają wynika, że pierwszej osobie termin dostarczenia samochodu kończy się 3.08.2007.
Do tego czasu mają związane ręce, bo Włodarczyk ma jeszcze czas na dostarczenie samochodu - chodzi o termin na umowie, nie obietnice Włodarczyka.
Jeżeli jest ktoś komu się termin kończy dzisiaj lub jutro, proszę, aby pilnie skontaktował z policją w Brodnicy: 56 491 4 270 (lub 260).
Dowiedziałem się też na policji, że niejaki Włodarczyk istnieje jednak - nie jest więc to wyimaginowana postać.
Reklamy
marco
2007-08-01, 13:45 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Ja wg rozmowy ustnej też powinienem otrzymać samochód w poniedziałek 30.07, pomiędzy 8 a 9 rano, ale termin mi mija 17.08.
Nie wspomnę o Briefie samochodu, który miałem otrzymać już ponad tydzień temu.
dex80
2007-08-01, 13:50 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Na pewno nie jest wyimaginowana postac JW bo przeciez zalozyl firme, zatrudnil ludzi. Chyba nie mogl tego zrobic "zdalnie", wiec ktos z pracownikow musi wiedziec jak wyglada i cos wiecej o nim wiedziec. Trudno tutaj winic do konca pracownikow firmy bo moze rzeczywiscie nie byli swiadomi ,aczkolwiek dostali wczesniej dosc duzo sygnalow ze sprawa smierdzi wielkiem przekretem.
qqqqqq
2007-08-01, 13:58 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Witam wszystkich,
Ja jestem jednym z pierwszych klientów Pana Włodarczyka. Podpisałem umowę i przelałem 6 tyś. Za pare dni przeczytałem o firnie Renowexk. Te same zdjęcia, opisy, umowa.
Zadzwoniłem na Policje w Brodnicy to powiedzieli mi że jeśli umowa trwa nie ma przestępstwa, najlepiej wziąść " tyłek" i odzyskać samemu pieniądze bo na pewno nie jest to firma wiarygodna. I udało mi się odzyskać 5 tyś. To jakiś cud!!
Dlatego radzę wszystkim nie dzwoncie , nie piszcie tylko sami weźcie sprawę w swoje ręce bo i tak aut nie będzie , a jak już będzie można coś zgłosić to nikogo już nie będzie , pieniędzy na końcie na pewno już nie ma. Obawiam się że Renowexk to ci sami ludzie co Włdarczyk. Tam też jest mnóstwo oszukanych i co sprawa w toku, i pewno nic z tego nie będzie. Więc działajcie jadzcie tam i róbcie coś jeśli chcecie coś odzyskać.
Pozdrawiam Michał
michalst@interia.pl
qqqqqq
2007-08-01, 14:00 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Jeszcze jedno, Panie które tam pracują są miłe i pewno przerażone i o niczym niemają pojęcia. Ktoś kiedyś pisał że są z biura pracy, dostały prace zadowolone, odbierają telefony, faksy itd. W Renowexksie było to samo..
Matt
2007-08-01, 14:28 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Rozmawialem z babka z biura. Mowi, ze same wlasnie sie zglosily na policje. Sprawdzila i nawet JW nie zaplacil za nie do ZUS.
No i sie nacielismy-5 tys droga nie chodzi a przynajmniej na dobre wakacje byloby. Popieram, zeby dzialac razem (matik80@op.pl) .
a jeszcze jedno: umow bylo okolo 60 wiec srednio po 5tys = 300.000 PLN. Niezly interes. Zeby h....policja sie do dupy dobrala. Licze na nich i mam nadzieje, ze choc tutaj sie wykaza skutecznoscia.
marco
2007-08-01, 14:31 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Zgadzam się - to najlepsze wyjście.
Nie wierzcie też osobom z biura, że Włodarczyk się z nimi kontaktował.
Od piątku nie włączał żadnej z dwóch komórek - wiem, bo wysłałem sms-y i stan raporu ciągle jest jako oczekujący.
Jak mi kobita ściemniała, że dzwonił to pytałem, czy z któregoś z tych numerów - mówiła, że tak - czyli bezczelnie kłamała.
Jak to czytacie - osoby w biurze - to fakt, że jeszcze kłamiecie nie śwadczy na waszą korzyść.
marco
2007-08-01, 14:33 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
A... ok, to już mamy sprawę jasną.
marco
2007-08-01, 14:35 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Nie każdy wpłacał 5, 6 lub 8 tys.
Są osoby które wpłaciły 1000 zł (jak ja), słyszałem o 3 tys. - ale interes tak czy inaczej niezły.
Też niestety znalazłem forum dzień po przelaniu pieniędzy - na szczęście nie było to 8 tys. jak chciał Włodarczyk, tylko 1 tys.
Ostatnio zmieniony przez marco dnia 2007-08-01, 14:54, w całości zmieniany 1 raz
drgn
Rav4 od Włodarczyka...
...i wszystko jasne ;)
2007-08-01, 14:52 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
ja wpłaciłem 3200 i przeredagowałem umowę
a do odpowiedzialności pociągnę (w przypadku potwierdzenia zaistniałej sytuacji) pana Pełnomocnika z którym mam podpisana umowę.
KC przewiduje: zwrot zadatku x 2 + poniesione koszty czyli zwrot kosztów Kredytu.
Jutro jadę wziąć auto z salonu, po procedura prawna zapewne trochę potrwa a ja potrzebuje autko.
Pozdrawiam wszystkich.
Daoo
2007-08-01, 15:58 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Aż pobladłem ciagle sie łudziłem ze moze to jeszcze wypali do dzis .Ludzie dajcie znac jak to ogarnac jestem z podkarpacia 6000tys to dlamnie wielka suma jak to odzyskac?!
qqqqqq
2007-08-01, 16:10 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Teraz to pieniędzy nie odzyskamy, nawet to 1000 zł które straciłem mimo że 5000 zł odzyskałe nie daruję tym cholernym złodzieją. Ludzie uczciwie pracują a taki jeden z drugim .....
Daoo
2007-08-01, 16:15 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Tak i ja jestem tego zdania że niema co darować ale dajcie znać co i jak robć bo ja nie bardzo mam pomysł.Głupi byłem i rzałuje jak mogłem dać sie tak wrobić ech czy już nikomu nie można ufac..!
drgn
Rav4 od Włodarczyka...
...i wszystko jasne ;)
2007-08-01, 16:24 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Dla tych, którzy pytają co robić:
W dniu w którym upływa termin dostawy pojazdu (z umowy)
złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa do prokuratury.
Przede wszystkim osoba, której mija termin (z umowy) niech nas powiadomi na forum ponieważ to jest podstawą do złożenia doniesienia przez tych, którym termin mija w późniejszym terminie. Z tego co czytam jest to 3go
Daoo
2007-08-01, 16:28 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Dzięki właśnie dzwoniłem do pana z TVN poradził to samo.Po prostu termin umowy musi minąć w tedy dopiero będzie tak powiem sprawa.