2007-08-01, 18:20 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
już nikomu nie można wierzyć!!! 5 koła poszło się j................ Bardzo w to wątpie,że ktoś z nas otrzyma kase. Myślałem nad firmą windykacyjną, ale nie wiem czy ona się zajmuje takimi małymi kwotami. Choć pewnie szybciej by odzyskała niż sąd. Windykacja typu Strong men byłaby skuteczna, tylko pytanie czy człowiek bardziej sie pogrąży jak trafi na taką firmę co później "zaczyna naliczać swoje odsetki" ja dopiero mogę złożyć przestępstwo 15.08 bo tak mi mija umowa. Też dzwoniłem to TVN ale powiedział mi to co wszystkim "bez końca umowy nic nie mogą".
w razie jakiś pomysłów: mlangner2@wp.pl
Reklamy
drgn
Rav4 od Włodarczyka...
...i wszystko jasne ;)
2007-08-01, 18:49 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Proponuję panom Policjantom, którzy (na to sie zapowiada) wystąpili do administratora forum
v10.pl z wnioskiem o sprawdzenie numerów IP spoza kraju. Gwarantuje, że Włodarczyk na bieżąco orientował się w sytuacji żeby wiedzieć w którym momencie zniknąć.
Ustalony adres pozwoli szybciej go zlokalizować.
drgn
Rav4 od Włodarczyka...
...i wszystko jasne ;)
2007-08-01, 18:50 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Policjantom, którzy beda prowadzić sprawę
dex80
2007-08-01, 19:09 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
wg mnie JW niewykluczone ze siedzi w Polsce. On jak mowil wszystkim ze jest w Niemczech wcale w nich nie byl. Mam pewne informacje ze tak wlasnie bylo i gdzie byl , nie moge jednak tego opublikowac.
Ostatnio zmieniony przez dex80 dnia 2007-08-01, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
kkoval
2007-08-01, 19:09 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
wątpię, aby Jarosław Włodarczyk odwiedzal forum osobiscie...
albo
ktos to za niego robil
albo
czytal forum, ale z miejsc gdzie nie bedzie mozna go zidentyfikowac
a po za tym nie wydaje mi sie, aby policja sprawdzala kazdy IP, ktory odwiedza to forum, na jakiej podstawie? podejrzany, swiadek? ile jest takich osob?
nie robila tak w przypadku renowekxu to nie bedzie tak robic w tym przypadku
prawdopodobnie nie wie, o istnieniu tego forum...
serwisy interntowe, gdzie byly zamieszczane ogloszenia udostepnia policji IP tych co zamieszczali ogloszenia, a adresy te prowadza do Brodnicy, wiec prawdopodobnie najgorzej beda mieli pracownicy firmy, bo klienci 'tylko' stracili pieniadze, a pracownicy pewnie beda przesluchiwani w charakterze podejrzanych...
a na koniec z braku dowodow lub niemozliwosci ustalenia podejrzanych, sledztwo zostanie umorzone, albo cos w tym stylu...
smutne podsumowanie
no moze troche przesadzilem z komentarzem, bo jestem najmniej zainteresowany sprawa (choc nie ukrywam, ze tez mnie dotyczy), ale w swojej niaiwnosci i ufnosci, wierze, ze czesc z tych pieniedzy zostanie odzyskana... a Pan Włodarczyk zostanie złapany
jedyne wyjscie widze w przelewach bankowych z konta wlodarczyka oraz w monitoringu bankomatow
no i jeszcze jest nadzieja w TVNie bo tego typu oszustow na rynku pojawia sie coraz więcej i dopuoi społeczeństwo nie będzie uświadomione, albo nie zostaną stworzone skuteczne narzedzia niedopuszczajace do udzialu w rynku tego typu oszustow (a nie widze na razie naprawde skutecznego rozwiazania) to beda oni dzialali na rynku. niestety tak jest w przypadku 'handlarzy-oszustow' dzialajacych na gieldach samochodowych - przed nimi tez ostrzegam, zadnych zaliczek, zadatkow!
kkoval
2007-08-01, 19:10 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
dex80 napisał:
wg mnie JW niewykluczone ze siedzi w Polsce. On jak mowil wszystkim ze jest w Niemczech wcale w nich nie byl. Mam pewne informacje ze tak wlasnie bylo i gdzie byl , nie moge jednak tego opublikowac.
nie moge czy nie chce?
oczywiscie ze w Niemczech nie byl, bo po co?
dex80
2007-08-01, 19:14 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Niestety nie moge, ale policja ma uprawnienia i mozliwosci aby sprawdzic gdzie przebywal przez ostatni czas kiedy jeszcze byl z nim kontakt...byc moze ma gdzies swoja "mete" w ktorej jest bo z tymi pieniedzmi ktore ukradl to raczej nie wyjedzie na Malediwy do konca zycia pijac drinki w basenie
drgn
Rav4 od Włodarczyka...
...i wszystko jasne ;)
2007-08-01, 19:27 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
kkoval - gadasz jak ktoś z firmy PUH
kkoval
2007-08-01, 19:30 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
drgn napisał:
kkoval - gadasz jak ktoś z firmy PUH
...a nie jak ktos kto troche zna rynek od tej drugiej, ciemnej strony???
drgn
Rav4 od Włodarczyka...
...i wszystko jasne ;)
2007-08-01, 19:43 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
hmmmm...
drgn
Rav4 od Włodarczyka...
...i wszystko jasne ;)
2007-08-01, 20:23 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Myśle, że emocje ustępują i albo ktoś ma jeszcze "nadzieje" albo po prostu jest zrezygnowany.
Głowa do góry! W kupie siła
Damy rade - szkoda tylko, że potrzeba na to czasu.
Jeśli Włodarczyk jest w kraju to wiedząc jak wygląda (a wierzę, że TVN go pokarze) to go znajdziemy. Wcześniej czy później kasa się skończy. A z takim charakterem szybciutko dostanie BANa w innych krajach - jeśli uda mu się przedostać.
W odniesieniu do posta kkovala. Wiesz co? Gdyby panny z tej firmy, które musiały mieć podejrzenia wcześniej niż my zachowywały się inaczej, może i bym im współczuł. (jesli faktycznie nic nie wiedziały o planach Włodarczyka).
Niestety - moim zdaniem, celowo wprowadzały nas w błąd. Ba! Swoją bezczelnością mnie zaskoczyły - dzwoniąc do mnie i strasząc mnie "konsekwencjami prawnymi" za posty.
kkoval
2007-08-01, 20:38 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
drgn: straszyly Cie za posty??
wow... szacuneczek... mialy czelnosc
jak juz mowilem, wierze w ludzi, wiec nie wydaje mi sie, ze one postepowaly nieuczciwie, po prostu wykonywaly swoja prace (jakie jest bezrobocie w Brodnicy ?? )
...ja to tak widze, ale nie zmieni to calej sytuacji...
drgn
Rav4 od Włodarczyka...
...i wszystko jasne ;)
2007-08-01, 20:57 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
"wykonywały swoją prace"?
"bezrobocie"?
kkoval! nawet żołnierz odmawia wykonania rozkazu jeśli jest nieodpowiedni.
prokuratura wyjaśni czy są uczciwe czy nie - nie mnie to oceniać
kkoval
2007-08-01, 21:34 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
drgn napisał:
"wykonywały swoją prace"?
"bezrobocie"?
kkoval! nawet żołnierz odmawia wykonania rozkazu jeśli jest nieodpowiedni.
prokuratura wyjaśni czy są uczciwe czy nie - nie mnie to oceniać
tak uważam...
żołnierzem nie byłem, stąd może moja naiwna opinia
tak dla ciekwosci: http://www.stat.gov.pl/gus/45_1487_PLK_HTML.htm
Brodnica, 4,5 tys. bezrobotnych, stopa bezrobocia dla powiatu: 15,5%
drgn
Rav4 od Włodarczyka...
...i wszystko jasne ;)
2007-08-01, 22:13 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
kkoval napisał:
Brodnica, 4,5 tys. bezrobotnych, stopa bezrobocia dla powiatu: 15,5%