2007-08-02, 00:22 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
A ja chiałbym pogratulować Paniom z biura za świetną robotę.
Było parę wpadek głównie technicznych, które nie omieszkałem wychwycić, ale Paniom można to wybaczyć.
Generalnie trzeba przyznać ,ze wykonujecie swoja prace bardzo dobrze.
Szczególnie Pani Roksana , która to doskonale wie ,ze najlepszą forma obrony jest atak i lubi straszyć klientów z wielka determinacja ,byle by tylko nie narazić na szwank dobrego imienia firmy.
Na własnej skórze odczuł to niedoszły klient MED, którego to korespondencja przypadkiem trafiła do mnie i gdzieś się zapodziała (jak znajdę to być może opublikuje ją na forum)
Pani Magda jest jeszcze młoda, ma czas żeby się wyrobić zdaje się ,ze ma 21 lat….. Od czasu do czasu drogie panie z biura udzielają się na naszym forum np. pani Magda zamówiła auto u Pana Włodarczyka i jest spokojna o swoja kasę bo ma rezerwacje.
Powiem krotko ……… mój czas dostarczenia auta wg umowy jeszcze nie upłynął wiec nie mogę jednoznacznie stwierdzić, ze zostałem oszukany. Może jestem naiwny ,ale cały czas mam nadzieje ,ze odzyskam kasę bo podobnie jak kkoval wierze w ludzi ,a słyszałem od jakiegoś klienta ze szanse odzyskania zaliczki są 50/50 i zależy to od chęci obydwu stron.
Zapewniam ,ze z mojej strony jest wielka chęć.
Ponieważ są problemy z dodzwonieniem się do Brodnicy zostawiam swój nr gg 10260421 Kto wie może szef firmy się ze mną skontaktuje , czekam do 12:00 w polódnie.
Reklamy
marco
2007-08-02, 06:44 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
drgn napisał:
W odniesieniu do posta kkovala. Wiesz co? Gdyby panny z tej firmy, które musiały mieć podejrzenia wcześniej niż my zachowywały się inaczej, może i bym im współczuł. (jesli faktycznie nic nie wiedziały o planach Włodarczyka).
Niestety - moim zdaniem, celowo wprowadzały nas w błąd. Ba! Swoją bezczelnością mnie zaskoczyły - dzwoniąc do mnie i strasząc mnie "konsekwencjami prawnymi" za posty.
Zgadzam się z powyższym.
Osoby w biurze bezczelnie kłamały przez cały czas, opowiadały bzdury i wprowadzały ludzi w błąd - wystarczyło podpytać o jakiś szczegół i wychodziło, że nie wiedzą o czym mówią.
Osobiście do pewnego momentu myślałem, że są niekompetentne i nie mają pełnych informacji i dopóki mogłem się dodzwonić do Włodarczyka - nie przykładałem do tego większej wagi.
Wszytstko jednak wyszło jak nie było już kontaktu z JW i Panny ciągle powtarzały mi, że szef właśnie dzwonił, prosił o nr tel do mnie, pamięta o tym i oddzwoni. Pytałem w jakim czasie, odpowiedź - w ciągu pół godziny. I tak wiele razy, nawet w ostatnią sobotę - udało mi się jedną Pannę złapać na tel. biurowym - wyklepała tą samą regułkę i jakoś rozlączyło .
Właśnie to przeciąganie sprawy, kłamanie, że Włodarczyk dzwonił i oddzwoni, a dodatkowo bezczelna pewność siebie i wmawianie, że ludzie są złośliwi i wszyscy na forum się na nich uwzięli, powoduje, że osoby te także powinny być za to pociągnięte do odpowiedzialności.
Ja z pewności złożę tego typu zeznania, bo gdyby nie ich specyficzna forma pracy, sprawa nie nabrała by takich rozmiarów.
A... Włodarczyk, jak to czytasz - akurat teraz nie mam za bardzo czasu i nie straciłem wiele, ale chodzi o sam fakt - wiedz człowieku, że Cię znajdę.
marco
2007-08-02, 06:53 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
drgn napisał:
Myśle, że emocje ustępują i albo ktoś ma jeszcze "nadzieje" albo po prostu jest zrezygnowany.
Głowa do góry! W kupie siła
Damy rade - szkoda tylko, że potrzeba na to czasu.
Z mojej strony wygląda to tak:
- nie ma już takiej opcji, aby samochody były,
ale
- nie ustępuję.
Jestem gotów przyłączyć się do wszystkich domagających się swojego.
drgn - mamy do siebie kontakty, rozmawialiśmy wczoraj i przedwczoraj. Będziemy działać.
kkoval
2007-08-02, 07:11 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
marco napisał:
drgn napisał:
W odniesieniu do posta kkovala. Wiesz co? Gdyby panny z tej firmy, które musiały mieć podejrzenia wcześniej niż my zachowywały się inaczej, może i bym im współczuł. (jesli faktycznie nic nie wiedziały o planach Włodarczyka).
Niestety - moim zdaniem, celowo wprowadzały nas w błąd. Ba! Swoją bezczelnością mnie zaskoczyły - dzwoniąc do mnie i strasząc mnie "konsekwencjami prawnymi" za posty.
Zgadzam się z powyższym.
Osoby w biurze bezczelnie kłamały przez cały czas, opowiadały bzdury i wprowadzały ludzi w błąd - wystarczyło podpytać o jakiś szczegół i wychodziło, że nie wiedzą o czym mówią.
Osobiście do pewnego momentu myślałem, że są niekompetentne i nie mają pełnych informacji i dopóki mogłem się dodzwonić do Włodarczyka - nie przykładałem do tego większej wagi.
Wszytstko jednak wyszło jak nie było już kontaktu z JW i Panny ciągle powtarzały mi, że szef właśnie dzwonił, prosił o nr tel do mnie, pamięta o tym i oddzwoni. Pytałem w jakim czasie, odpowiedź - w ciągu pół godziny. I tak wiele razy, nawet w ostatnią sobotę - udało mi się jedną Pannę złapać na tel. biurowym - wyklepała tą samą regułkę i jakoś rozlączyło .
Właśnie to przeciąganie sprawy, kłamanie, że Włodarczyk dzwonił i oddzwoni, a dodatkowo bezczelna pewność siebie i wmawianie, że ludzie są złośliwi i wszyscy na forum się na nich uwzięli, powoduje, że osoby te także powinny być za to pociągnięte do odpowiedzialności.
Ja z pewności złożę tego typu zeznania, bo gdyby nie ich specyficzna forma pracy, sprawa nie nabrała by takich rozmiarów.
A... Włodarczyk, jak to czytasz - akurat teraz nie mam za bardzo czasu i nie straciłem wiele, ale chodzi o sam fakt - wiedz człowieku, że Cię znajdę.
to juz taka czysto filozoficzna dyskusja... ale czasem sie zdarzy tak, ze (byc moze) kazdy z nas klamie pracy - kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamien
wydaje mi sie, ze Wlodarczyk nie tylko oszukiwal swoich klientow... ale musial tez skutecznie oszukiwac swoich pracownikow, gdyby nie to, sprawa wydalaby sie wczesniej
nie mowie, ze nie ma winy w pracownikach firmy PUH JW, ale czy w kazdym z nas nie ma troche winy ??
marco
2007-08-02, 07:22 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
kkoval napisał:
marco napisał:
drgn napisał:
Zgadzam się z powyższym.
to juz taka czysto filozoficzna dyskusja... ale czasem sie zdarzy tak, ze (byc moze) kazdy z nas klamie pracy - kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamien
wydaje mi sie, ze Wlodarczyk nie tylko oszukiwal swoich klientow... ale musial tez skutecznie oszukiwac swoich pracownikow, gdyby nie to, sprawa wydalaby sie wczesniej
nie mowie, ze nie ma winy w pracownikach firmy PUH JW, ale czy w kazdym z nas nie ma troche winy ??
Dlatego też napisałem, że nie obwiniam ludzi z biura za oszustwo - bo jak piszesz - też mogli zostać oszukani.
Faktem jednak są bezczelne kłamstwa i nie odbieranie telefonów, jak już było wiadomo, że coś jest nie tak - oni pierwsi to zauważyli - wierz mi.
Daoo
2007-08-02, 09:41 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Podaje swoje gg 6210206 i dołączam do walki o swoje.Co prawda to termin mojej umowy mija dopiero za parę dni ale już widzę teraz że to nic z tego.Takie postępowanie nie może ujść płazem panu JW.Na jego miejscu już odsyłał bym kase!!!
KGB
2007-08-02, 09:59 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
chcialbym sie przylaczyc do osob ktore chca odzyskac wplacone pieniadze na konto pana JW z tytulu przedplaty na samochod. jak wiekszosc tu obecnych wplacilem zaliczke i chodz termin byl sprzyjajacy nie udalo mi sie jej odzyskac ( w ciagu 48 h od jej wplaty zorientowalem sie ze fima jest nieuczciwa ) zlozylem prosbe o zwrot zaliczki na co pan wlodarczyk dal negatywna odpowiedz i kazal czekac na samochod. W zwiazku z nie wywiazywaniem sie umowy sprawe zglosilem na policje ktora przyjela zgloszenie i kazala mi czekac ... pytam na co ? pozdrawiam i czekam na wiadomosci pod adersem kgb1962@interia.pl
DEUS
2007-08-02, 11:07 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Ot i znalazłem ,jak jeszcze trochę poszukam to znajdę parę ciekawych rzeczy
czyżby Panie z biura groziły?
----- Original Message -----
From: FirmaPUH@poczta.fm
To: med
Sent: Monday, July 09, 2007 5:27 PM
Subject: Re: Re: Re: Re: UMOWA
TYM SAMYM INFORMUJE PANA ŻE NIZEJ OTRZYMANY E-MAIL TRAFI DO ODPOWIEDNICH ORGANÓW I ZOSTANĄ WYCIĄGNIĘTE PRZECIWKO PANU ODPOWIEDNIE KONSEKWENCJE PRAWNE. NIEWIEM CZY JEST PAN ŚWIADOM ZE NUMERY SERYJNE KOMPUTERÓW SĄ OSIAGALNE DO NAMIERZENIA. NARAZIŁ PAN NASZA FIRME NA SZWANK CO RÓWNIEŻ REGULUJE WIELE PARAGRAFÓW.
TAK WIĘC ŻYCZĘ MIŁEJ DALSZEJ ZABAWY I NAPEWNO SOBIE POROZMAWIAMY ALE W TROCHĘ WIĘKSZYM SKŁADZIE.
PROSZĘ MNIE DOBRZE ZROZUMIEĆ I DOKŁADNIE PRZECZETAĆ MOJEGO MAILA !!!!
JA OSOBIŚCIE NIE MAM NIC PRZECIWKO TEMU
I BARDZO PROSZĘ ZGŁOSIĆ WSZYSTKIE SWOJE ZASTRZEZENIA I DONIEŚĆ SKARGĘ DO :
1. AGENCJI BEZPIECZEŃSTWA WEWNĘTRZNEGO
2. CENTRALNEGO BIURA ANTYKORUPCYJNEGO
3. CENTRALNEGO BIURA ŚLEDCZEGO
4. KOMENDY GŁÓWNEJ POLICJI - WYDZIAŁ DO WALKI Z PRZESTEPCZOŚCIA ZORGANIZOWANĄ I INTERNETOWĄ
LUB WSZELKICH INNYCH INSTYTUCJI MOGĄCYCH DZIAŁAĆ ZGODNIE Z PRAWEM A ŚCIGAJĄCYCH WSZELKIEGO RODZAJU PRZESTĘPCZOŚĆ !
MAM ZACHOWANĄ CAŁĄ KORESPONDECJĘ Z WASZĄ FIRMĄ I JESTEM GOTOWY UDOSTĘPNIĆ JĄ W KAŻDEJ CHWILI
ODPOWIEDNIM WŁADZOM GDY TYLKO BĘDĄ CHCIAŁY .
TEN POST DO KTÓREGO LINK PRZESŁAŁEM DO WAS NIE JEST MOJEGO AUTORSTWA !
ZNALAZŁEM GO W INTERNECIE PO TYM JAK PRZECZYTAŁEM KILKA WASZYCH OFERT O SPRZEDAŻY SAMOCHODU
I WŁAŚNIE NA PODSTAWIE NIEGO ROZPOCZĄŁEM Z WAMI KORESPONDENCJĘ DROGĄ MAILOWĄ CELEM SPRAWDZENIA
WIARYGODNOŚCI WASZEJ FIRMY, BO PO PRZECZYTANIU TAKIEJ UWAGI W INTERNECIE DODATKOWO KAŻDY ROZSĄDNY OBYWATEL
ZACHOWAĆ POWINIEN JESZCZE WIĘKSZĄ OSTROŻNOŚĆ !!!!!
SKORO NIE CHCIELIŚCIE PRZESŁAĆ KOPII DOKUMENTÓW SWOJEJ FIRMY : ZAŚWIADCZENIE O WPISIE DO EWIDENCJI, NUMER NIP, REGON ;
NIE MIELISCIE JAKURAT W SPRZEDAŻY TYCH 3 MODELI SAMOCHODÓW O KTÓRTE SIĘ PYTAŁEM, A WIDNIAŁY ONE JAKO DOSTEPNĘ NA
WASZEJ STRONIE, BRAK MOŻLIWOŚCI KONTAKTU TELEFONICZNEGO NA WSZYSTKIE PODANE PRZEZ WAS TELEFONY ,
TAK DUŻA ZALICZKA I KILKA INNYCH DROBNYCH UWAG KTÓRE JUŻ ZACHOWAM DLA SIEBIE UTWIERDZIŁY MNIE W TYM ŻE ZAKUP SAMOCHODU
W TAKIEJ FIRMIE JEST ZBYT DUŻYM RYZYKIEM.
JESTEM ŚWIADOMY ŻE NUMERY SERYJNE KOMPUTERÓW NIE SĄ DO NAMIERZENIA ( PISZECIE ŻE SĄ ) ),
KOMPUTERY SĄ DO NAMIERZENIA W INNY SPOSÓB, PO ROZPOZNANIU NUMERÓW ALE NIE SERYJNYCH TYLKO INNYCH !
GWARANTUJĘ WAM ŻE ODPOWIEDNIE SŁUŻBY WIEDZĄ DOKŁADNIE JAK TO ZROBIĆ !
W TAKIM PRZYPADKU JAK WIDZICIE NIE MOŻE NIKT POWIEDZIEĆ " ŻE NARAŻAM WAS NA SZWANK" BO JAK WIDAĆ POPRZEZ SWOJE
POSTĘPOWANIE SAMI SIĘ NARAŻACIE NA SZWANK. .
JESZCZE RAZ INFORMUJĘ WAS TEN POST DO KTÓREGO LINK PRZESŁAŁEM DO WAS NIE JEST MOJEGO AUTORSTWA !
( no tak na tej stronie pokazały się jeszcze inne ciekawe posty , szczególnie ten od MADZI1986 ,która to tak dobrze umie wykręcać numer w telefonie
a widzę że i KIEŁBASA ma też duże doświadczenie z waszą firmą )
NIE ZAMIESZCZAŁEM TEŻ INNYCH INFORMACJI O WAS NA INNYCH STRONACH
PODKREŚLAM, ŻE TO NIE JEST (CYTUJĘ) " ŻADNA MIŁA ZABAWA Z MOJEJ STRONY" ,
ALE JA NAPRAWDĘ MIAŁEM CHĘĆ KUPIĆ 2 SAMOCHODY W WASZEJ FIRMIE !
PROSZĘ POWIEDZIEĆ CZY "TROCHĘ WIĘKSZY SKŁAD" TO ODPOWIEDNIE SŁUŻBY PAŃSTWOWE ZAJMUJĄCE SIĘ ŚCIGANIEM PRZESTĘPSTW
W NASZYM KRAJU CZY MOŻE MACIE NA MYŚLI KOGOŚ INNEGO ?
BO POWIEDZENIE Z WASZEJ STRONY "I NAPEWNO SOBIE POROZMAWIAMY ALE W TROCHĘ WIĘKSZYM SKŁADZIE"
ODBIERAM JAKO PRÓBĘ ZASTRASZENIE . O TYM TEŻ PROSZĘ POWIADOMCIE ODPOWIEDNIE WŁADZE PAŃSTWOWE .
greg
2007-08-02, 11:28 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
marco napisał:
drgn napisał:
Zgadzam się z powyższym.
NIc dodać nic ująć - tak to wyglądało i u mnie. Sam chętnie bym sobie porozmawiał z Tym panem JW...Mam do niego sporo zaległych i aktualnych pytań... Pozdrawiam
Może ktoś wie gdzie go można spotkać ? Bo pod telefonem go nie ma?
kkoval
2007-08-02, 11:52 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
pozwole sobie na odrobine refleksji... kolejny raz:
--------------------------------------
Kaczyzmem powiało... Metody rodem ludwikowe...
Najciekwasze jest to kto jest kim w tej calej historii, kto jest po ciemnej stronie, a moze ciemna strona tylko chce sklucic druga strone...
A moze wszyscy jestesmy po jednej stronie, a Pan JW sam ma taka moc...
--------------------------------------
A Pani z e-maila to chyba czyms w rodzaju... asertywnosci sie wykazala, zreszta DEUS tym samym sie odwdzieczyl... w rezultacie nic nikt nie osagnal, a Pan JW zyskal na czasie. Pani chronila "dobrego" imienia z natury "złej" firmy.
Rzeczywiscie po przeczytaniu tej korespondencji moznaby przestac wspolczuc Paniom pracownicom, ale... skad wiadomo kto mowi prawde, a kto nie. Pozostaje studzic emocje, nie wierzyc nikomu i chyba uswiadamiac innych, bo klienci Pana JW juz chyba drugi raz nie popelnia takich bledow.
kkoval
2007-08-02, 11:56 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
greg napisał:
NIc dodać nic ująć - tak to wyglądało i u mnie. Sam chętnie bym sobie porozmawiał z Tym panem JW...Mam do niego sporo zaległych i aktualnych pytań... Pozdrawiam
Może ktoś wie gdzie go można spotkać ? Bo pod telefonem go nie ma?
pojawi sie pojawi... jeszcze niejeden raz... latwa kasa przyciaga ludzi
za miesiac, dwa znow zalozy firme, i bedzie chcial kolejne 300k pln zarobic, na jednym razie sie nie konczy
ale czy on kiedykolwiek komukolwiek pojawi sie przed oczami, watpie...
dex80
2007-08-02, 12:04 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Sledzac wypowiedzi jakie wyglosila firma PUH Wlodarczyk na forum - a zwlaszcza styl wypowiedzi, gramatyke i ortografie jestem w stanie uwierzyc, ze te biedne pracownice nie byly w stanie zorientowac sie o przekrecie
kkoval
2007-08-02, 12:11 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
dex80 napisał:
Sledzac wypowiedzi jakie wyglosila firma PUH Wlodarczyk na forum - a zwlaszcza styl wypowiedzi, gramatyke i ortografie jestem w stanie uwierzyc, ze te biedne pracownice nie byly w stanie zorientowac sie o przekrecie
fakt, celna uwaga
my tez sie zorientowalismy... ale kiedy... a doswiadczenie, historia nakazywaly zorientowac sie wczesniej, tym bardziej ze AŻ tylu ortografow przeciez nie sadzimy
Piotr Mackiewicz
2007-08-02, 14:14 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Witam Wszystkich.My również dołączamy się do grona poszkodowanych przez firmę P.U.H Jarosława Włodarczyka.Umowę podpisaliśmy 26.07.07.Każdego dnia próbowałam kontaktować się z firmą,na podpisanie umowy pojechaliśmy z mężem osobiście,aby sprawdzić ,czy owa firma istnieje.Zapewniano mnie ,że Toyotę otrzymamy pod koniec tego tygodnia.Byłam z umową i wszelkimi danymi,które posiadam na policji..Wszystkich ,którzy zostali poszkodowani przez firmę Włodarczyka proszę o kontakt.Razem naprawdę możemy zdziałać dużo więcej.Nasz mail.anetan@gmail.com.
A wy drogie Panie z biura Pana Włodarczyka będziecie odpowidać za wyłudzenia tak samo jak owy właścieciel!!!!!!
agnieszka
2007-08-02, 14:55 P.U.H Jarosław Włodarczyk- przekręt z samochodami sprow.
Witam
Również dołączamy do grona poszkodowanych. Umowę podpisaliśmy w biurze w Brodnicy dnia 13.07.2007 i wpłaciliśmy zaliczkę 6000 złotych.
Byliśmy dziś w Brodnicy i okazało się, że policja już zaplombowała biuro.